
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. MÜSİAD a methiyeler dizen Erdoğan burada yaptığı konuşmada ekonomiden güncel siyasete birçok başlıkta önemli mesajlar verdi.
Ekonomide alınan kararların rasyonel bir zeminde uygulandığını kaydeden Erdoğan, “Bundan iki sene önce hayata geçirdiğimiz program ile ekonomimizin temellerini güçlendirdik.” dedi.
“BAŞARILI BİR SINAV VERDİK”
Yıllık enflasyonun 11 aydır kesintisiz düştüğünü söyleyen Erdoğan, son bir buçuk aydır ekonomide yaşanan dalgalanmalara karşı başarılı bir sınav verdiklerini anlattı.
Her zamanki gibi CHP’yi de sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:.
“Adı yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir avuç muhterisi memnun etmek uğruna 85 milyonun tamamını hayal kırıklığına uğratıyor.” diyen Erdoğan, “CHP Genel Başkanı kusura bakmasın, bunun adı ekonomik tetikçiliktir. Bizim CHP’lilerin birbirini jurnallemesiyle hiçbir sıkıntımız olamaz. Ama Türkiye’nin jurnallenmesine gözümüzü kapatamayız.” ifadelerini kullandı.
CHP’nin normalleşmesi gerektiğini belirten Erdoğan, “Sayın Genel Başkan’ın artık suç örgütünün boyunduruğundan kurtulup kendisini toparlaması gerekiyor. Muhalefet aktörlerini sükunete, sorumlu dille siyaset yapmaya davet ediyorum. Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı var.” dedi.
“35 YILDIR DURUŞUNUZU MUHAFAZA ETTİNİZ”
MÜSAİD’in gösterdiği dayanışmanın kalbimde hep müstesna bir yeri oldu. Sadece 28 Şubat döneminde değil, öncesinde ve sonrasında MÜSİAD güçlü bir duruş sergiledi. Her türlü tehdide rağmen, MÜSİAD mensuplarımız ekonomide, sanayide, ihracatta destan yazdılar.
Sanayici ve iş adamlarımızı bir araya getirerek güç birliği yaparak, sivil toplum alanında tarihi bir rol üstlendiniz. Türkiye‘nin demokraside ve pek çok alanda 23 yılda yazdığı başarı hikayesinde en çok emeği olanlardan biri de MÜSİAD ailesidir. MÜSİAD bütün Türkiye için çalışmaktan asla vazgeçmedi. 35 yıldır duruşunuzu muhafaza ettiniz.