İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Erdoğan-Netanyahu” KJ’si dolayısıyla soruşturma başlattığı TELE1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sorumlu Müdür İhsan Demir ve program moderatörü Musa Özuğurlu, polis eşliğinde adliyeye götürüldü. “Her halükârda antidemokratik bir uygulamayla karşı karşıyayız” diyen Yanatdağ, “Çağırılsak gidebileceğimiz adliyeye polis eşliğinde götürülüyoruz. Bu tamamen kamuoyuna güç gösterisi” dedi.
Tele 1 kanalında yayınlanan “Türkiye’nin Yönü” adlı programda ekrana verilen bir KJ tartışmalara neden olmuştu. Programda “Trump’ın Netanyahu’dan farkı ne?” şeklindeki bir söz, KJ ekibi tarafından yanlış anlaşılarak “Erdoğan’ın Netanyahu’dan farkı ne?” şeklinde ekrana yansıtılmıştı.
ADLİ KONTROLLE BIRAKILDILAR
Tele1 yöneticileri hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve karakolda düzenli olarak imza atmayı içeren adli kontrol kararı verildi.







