Ankara’da bir süredir devam eden maden işçileri ”İSTEDİKLERİNİ ALDIKLARI ” için eylemlerini sona erdirerek memleketlerine dönme kararı aldılar. İçişleri Bakanlığındaki toplantı tarafların uzlaşmasıyla sonuçlandı. İşçiler, işverenle anlaşarak eylemi noktaladıklarını duyurdu.
Maaşlarını ve tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 2 hafta önce Eskişehir’den Ankara‘ya yürüme kararı alan özel sektöre ait bir madenin işçileri, Kurtuluş Parkı’ndaki açlık grevi eylemlerine 8 gündür devam ediyordu.
“EYLEMİMİZİ SONLANDIRDIK”
Toplantı sonrası açıklama yapan Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Çakır, “Çoğu arkadaşımızın maaşları ödendi. Bizden 15 gün süre talep ettiler. Bu sürecin garantörü ise bakanlıklar oldu. Bu noktadan sonra eylemimizi sonlandırdık” dedi.
Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, işçilerin eylemi sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Çakır “Saat 19.00’da bizi destek verenleri Kurtuluş Parkı’na bizi uğurlamaya bekliyoruz” dedi.




