”Başkanlık değil PATRONLUK sistemi istiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 35. Olağan Kurultay Ankara Spor Salonu’nda bugün yapılıyor.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olacağını açıklayan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamadı
KILIÇDAROĞLU YENİDEN SEÇİLDİ
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Olağan Kurultayı’nda 1238 delegenin kullandığı 990 geçerli oyun tamamını alarak yeniden CHP genel başkanı oldu. 248 oy ise geçersiz sayıldı. Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kurultay’da hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle hedef aldı. “Güneydoğu’daki fotoğrafların Suriye’deki, Lübnan’dakilerden ne farkı var” diye soran Kılıçdaroğlu, “2002’de sıfır terörle ülkeyi teslim aldılar, bugün kan gölüne dönen bir Türkiye var. Sorumlusu kimdir? Diyarbakır’daki taksi şoförü Şehmuz mu? Akan kanın, gözyaşının tamamının sorumlusu iktidardır” dedi.

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. Oy kullanan bin 238 delegeden 990’ının oyunu alan Kılıçdaroğlu, yeniden gelen başkan oldu. Kullanılan oylardan 248’i geçersiz sayıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,
35. Olağan CHP Kurultayı’nda yaptığı konuşmada özgürlük kardeşlik ve değişim temalarının işleneceğini belirterek bugün Türkiye teröre mahküm edilmiştir,bunun tek suçlusuda AKP iktidarıdır dedi.Darbe Anayasasını tamamen değiştirmek için Davutoğlu na teklifte bulunduklarını ama bunun kabul görmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu darbeci ruhu değişsin çoğulcu demokrasi gelsin dedi.Onların niyeti darbeci ruhunu kaldırmak değil aksine Başkanlık sistemi adıyla patronlu başkanlık sistemi getirmek istiyor.Buradan HERKESE BİR DEFA DAHA SESLENİYORUM.BAŞKANLIK SİSTEMİNE KESİNLİKLE KARŞIYIZ diyen
Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: Bunların niyeti bir kişi emredecek yargı yapacak buna asla izin vermeyeceğiz.Bunu Sraydaki de duysun dedi.Kılıçdaroğlu daha sonra özetle şunları söyledi.
Bizim görevimiz bu ülkeye özgürlüğü getirmektir, bizim görevimiz kardeşliği getirmektir, bizim görevimiz birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.
Toplumda karamsar hava varsa, o yönetimden kaynaklanıyor. Birlik olursak emin olun Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız.

Vatandaşlar benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Biz CHP’liler olarak olarak, terör nereden gelirse, nasıl gelirse gelirse gelsin, hangi amaçla olursa olsun karşıyız. Nokta. Terör bir insanlık suçudur, teröristler affedilmemelidir. Teröre karşı durmak insanlık görevidir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, bilimle yapılır.
En sağlıklı terörle mücadeleyi Bülent Ecevit yapmıştır. AK Parti görev geldiğinde terör olayları yoktu. Terör örgütü bugün büyüdü, palazlandı. Terör örgütüyle masaya oturdular.
Türkiye’nin doğusundaki fotoğraflara bakın; Suriye’deki, Lübnan’daki fotoğraflardan ne farkı var?
Silah bırakmayan bir örgütle nasıl anlaşacaksın, nasıl barışı sağlayacaksın? Terör örgütü silahları depoladı. Eğitimini yaptılar. AKP sadece seyretti. Kimse bunlara dokunmayacak dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular sesleri çıkmadı.
78 milyon insanımın vicdanına sesleniyorum. Köyler, şehirler silah deposu haline gelirken iktidarda kim vardı?