Aziz Yıldırım: ‘FETÖ’den korkmayın davaya gelin’

S
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bugün başlayacak “kumpas” davası öncesinde “Mücadele evde oturarak yapılmaz” diyerek müştekilere seslendi.

Aziz Yıldırım: ‘FETÖ’den korkmayın davaya gelin’

Fenerbahçe Başkanı, FETÖ’ye karşı başlattıkları mücadeleye bugün de devam edeceklerini söyledi, “Bu cumhuriyetin davasıdır. Çünkü onlar bunu ele geçirmeye çalıştılar. Bu davada mağdur olanlar samimilerse, hepsinin Silivri’ye gelmesi lazım” diye konuştu.

3 Temmuz’dan bugüne kadar gelen süreci özetleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz niye dik durduk? Biz yapmadık çünkü. Böyle şike olmaz. 18 tane oyuncu suçlanıyor. Birine sen para aldın mı diye sormuyor? Böyle şike mi olur? Futbolcuları çağıracak, sen parayı aldın mı, almadın mı diyeceksin. Kanunu da sezon sonunda koyacaksın. Ama amaç kanunu uygulamak değil. Bizi hapse attıracak bir şey yaratmaktı. Fenerbahçe’de başarılı olunsaydı diğer operasyonlar gelecekti. En son 15 Temmuz geldi. Memleket elden gidiyor dedik. 14 Şubat 2012’de söyledim ben bunu. Bunlar 50 bin kişi ile ihtilal yapacaklar dedim, güldüler.”

Berk söylemiş

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazdığını da anlatan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Kimse bizim yazdıklarımızı okumuyor! Mehmet Berk bana, ‘Tayyip Bey’e Hakan Fidan ile uzanacaklar’ dedi diye yazdım” ifadesini kullandı.

Bugün başlayacak davaya dönen Yıldırım, “Bu mahkemeye Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe diye insanlar bakarsa yanılgıya düşerler. Bu cumhuriyetin davasıdır. Çünkü onlar bunu ele geçirmeye çalıştılar. Bizim konumuz örgütün belini kıracak şekle getirmek… Yoksa Fenerbahçe’yi ele geçirip ne yapacak? 15 Temmuz bunu gösterdi. Adamlar Fener’i ele geçirse, basının belli bir kısmını halletseydiler, 15 Temmuz’a gerek kalmayacaktı. Bu başarısızlıklardan dolayı 15 Temmuz gerçekleşti. 15 Temmuz silahlı bir örgüt operasyonudur. Bunu da askere yaptırdılar. Adamlardaki cürete bak. Onu koruyanlar bizim adamımız diyorlar. Daha önce bu konu için zaten gladio demiştik” dedi.

3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe’de bu olayda hapis yatan, mahkemeye giden herkesin avukat paralarını cebinden ödediğine dikkat çeken Aziz Yıldırım, “Türkiye’de Bochum dosyası var. Esas şike orada… Bochum dosyasında maç üzerine bahis oynanmış. İçinde kimlerin olduğu önemli değil. İddia oynanmış, hiçbir işlem görmüyor. Biz yeni bir operasyonla yeni bir kanunla yargılanıyoruz” diye konuştu.

‘Memleketi sattınız’

FETÖ ile Cumhurbaşkanı dışında kimsenin uğraşmadığına vurgu yapan Fenerbahçe Başkanı, “Şike davasından kurtulanlar onların avukatlarını kullanıp kurtulmuşlardır. Bunun lamı cimi yok. FETÖ’den şikayetçilerse davaya müdahil olmaları lazım. Korkmak yok. Bu davada mağdur olanlar samimilerse, hepsinin Silivri’ye gelmesi lazım. Mücadele evde oturarak yapılmaz. Biz ülke için mücadele ediyoruz. Bize kim şikayet et dedi. Etmesek ne olacak? Ama biz mücadele etmeye devam ediyoruz. Müşteki pozisyondaki isimler gelip davacı olmuyorlar. Herkes korkuyor. Kolay değil bu işler. Ben 40-50 senede kurulmuş bir örgütle mücadele ediyorum. Ben bırakayım mücadeleyi, Tayyip Bey de davayı bıraksın. Kimse mücadele etmez ondan sonra. Mahkemede memleketi sattınız diyeceğim” yorumunu yaptı.