Yıldırım ‘dan Bozkurt işareti

Anayasa referandumuyla ilgili konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ”Bu referanduma ‘Evet’ deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa ‘Evet’ der. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, seyirci sıralarından bir kişinin bozkurt işaretine aynı şekilde karşılık verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
Başbakan Yıldırım, son grup toplantısından bugüne kadar yoğun ve önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.
Yıldırım, seyirci sıralarından bir kişinin, bozkurt işareti yaparak, “Başbakanım ülkücüleri unutma” diye bağırması üzerine, bozkurt işareti yaparak, “Eyvallah, milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim ve önce milletim’ dediler ve birlikte yola çıktık” dedi.
“Aynı gün seçilen Cumhurbaşkanı ve Meclis birlikte işbaşı yapıyor, millete hizmet götürüyor. Vakti gelince iki sandık arasında millet yetki veriyor, bir sandıktan sonra 5 yıl geçiyor, tekrar yetki veriyor. İki sefer, fazla yok. En fazla iki sefer, ne kadar başarılı olursan ol. Şimdi Başbakan olmak için Meclis’ten seçil, bir sınırı yok. Bunun neresi diktatörlük?” diyen Yıldırım, bu referandumun genel seçim değil, referandum olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çekti.

Başbakan Yıldırım’ın, “16 Nisan’da sandıklara siyasi değil, milli kimliğimizle gideceğiz. ‘Evet’te bereket var’ diyerek, mührümüzü vuracağız. Tek adam safsatasına inat; tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet için…” sözlerine salondaki partililer, “Evet” karşılığını verdi.