Adana Belediye Başkanı Sözlü’ ye 5 yıl H A P İ S

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile 14 kişinin “Rüşvet ve edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan yargılandığı dava sona erdi. Reddi hâkim” talebi üst mahkeme tarafından kabul edilmeyen Sözlü ile birlikte 5 kişi “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan 5’er yıl hapse mahkum edildi.Sözlü’nün yurt dışı çıkış yasağı devam ediyor.
YENİ BİR SORUŞTURMA DAHA
Öte yandan ,Ceyhan Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönemle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında “edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında, adliye çıkışı yaptığı mahkeme başkanı ve başsavcı için yaptığı açıklamalar nedeniyle yeni bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Sözlü, “Mahkemenin başkanı FETÖ’cüler tarafından kurulan özel mahkemelerin başkanlarından kalanlardan bir tanesidir ve kendi meslektaşları bilir ki çocuklarını orada okuttuğu için korkan, aciz bir adamdır” demişti.

Başkan Sözlü ile birlikte “Rüşvet “ suçundan yargılanan 7 kişi ise beraat etti. “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan yargılanan 9 sanık hakkında da beraat kararı verildi.
Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuksuz Hüseyin Sözlü ile birlikte 9 sanık ve avukatları katıldı. Hüseyin Sözlü, davanın siyasi olduğunu ileri sürüp, suçlamayı kabul etmedi. Diğer sanıklarda iddianamedeki suçlamaların asılsız olduğunu belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme, Hüseyin Sözlü, Ertuğrul Kütük, Mehmet Boran, Hüseyin Güçüm ve Ömer Aydın “Edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan 5’er yıl hapisle cezalandırıldı. Sözlü ile birlikte 7 sanık “Rüşvet” suçundan beraat etti. Mahkeme 9 sanık hakkında da “edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan beraat kararı verdi. Mahkeme, Hüseyin Sözlü, Mehmet Boran ve Hüseyin Güçüm hakkındaki adli kontrol (yurtdışı yasağı) karının devamına karar verdi. Mahkeme, ayrıca Ertuğrul Kütük ve Ömer Aydın’ın da yurtdışı yasağı getirdi.