Sigara yasağını bile Referandum sonrasına ertelediler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ NTV’de Funda Görey’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akdağ referanduma yönelik eleştiriler hakkında, “Rejim değişikliği yapmıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın konuşmasından satır başları şöyle:
(16 Nisan referandumu öncesi son durum) 25’inde Ankara’da önemli toplantı yapacağız. Partimizin kampanyası olacak bu.
Evet de çıksa Türkiye bölünmez, hayır da çıksa Türkiye bölünmez.
Biz Türkiye’de rejimi değiştirmiyoruz. Bunu da sloganlaştırdığımız tek vatan, tek millet, tek bayrak diye sözümüz var.

Biz daha hızlı hareket ettirecek olan sağlık hizmetleri dahil Türkiye’yi üst seviyeye taşıyacak olan pratik, bizi koşturacak bir sistem getiriyoruz.
(15 yıldır iktidarda olan bir parti neyi yapamadı da sistem değişiyor eleştirileri)

Neler çektiğimizi bir de bize sorun. Şehir hastanelerinin kanun mevzuatının hazırlanması 2005’tir. 2005’ten sonra önümüze o kadar engel çıkardılar ki şehir hastaneleri 11 yıl sonra kendini göstermeye başladı.

(Suriyelilere vatandaşlık çalışması var, aralarında hekimler var mı?) Yok ama olması lazım. Almanya bunu bizden çok önce yaptı. Ben doktor gibi işini iyi gören Suriyelilerin vatandaşlığa alınmasını destekliyorum.
(Sigara yasağı düzenlemesi) Düzenleme 16 Nisan’dan sonraya kalacak muhtemelen. Sigara bugün yasal bir zehir. Mücadelemiz devam edecek. Tüm çabamıza rağmen gençlerde sigara kullanımı artıyor. Kapalı tanımları şu anda olduğu gibi. Açık olan bir yerin kapatılıp, açılmasını da kapalı sayıyoruz.