Gıda da “ramazan zammı”

Ramazan ayının yaklaşmasıyla bazı fırsatçıların gıda ve temel tüketim ürünlerine zam yapmasını önlemek için esnaf odaları fiyat artışı taleplerini kabul etmedi, Kırmızı Et Üreticileri Birliği de et stokunu yeterli seviyede tuttu.Fakat alınan sözde bu önlemler gıda da fahiş zamları önleyemedi.

Ramazan ayına bir hafta ala başta gıda olmak üzere temel tüketim ürünlerine zam yapılması vatandaşı çileden çıkardı.

Öte yandan vatandaşların Ramazan ayını rahat bir şekilde idrak edebilmeleri için önlemleri aldıklarını açıklayan yetkililerin bu sözleri ise adeta havada kaldı.

Hiçbir meslek kuruluşunun zam talebini kabul etmeyeceklerini belirtmeleri de bir işe yaramadı ve Ramazan öncesi zamlar arka arkaya gelmeye başladı.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi Başkanı Sülahi Özalp de bazı fırsatçıların zam yapmak için ramazan ayını beklediğini söyledi.

Ramazan ayında başta gıda olmak pek çok tüketim ürününe zam yapıldığını anımsatan Özalp, şunları ifade etti:

“Ramazan ayında tüketim yüzde 30 artıyor. Bununla doğru orantılı olarak ürünlere genellikle zam yapılıyor. Bu defa zam yapılmaması konusunda esnaf odalarımız ve birliklerimiz çalışmalar yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ramazan ayı içerisinde vatandaşlarımızı ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirmesi ve bu ayı en güzel şekilde geçirmesi için girişimlerde bulunup, çalışmalar yapıyoruz. Denetleme yapan birimlerin ramazan ayı ve öncesinde bu görevlerini artırması gerekiyor.”