Gökçek:Bir dönem daha aday olmak istiyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuk olduğu Radyo Viva’daki programın ikinci bölümünde Adem Metan’ın çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. Metan’ın, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’ın kendisiyle yıllardır bir atışma içinde olduğunu belirtmesi üzerine şunları söyledi:
“Ahmet enteresan bir karaktere sahip delikanlı diyeceğim ama delikanlılığı da kalmadı artık yaşlandı. Hele hele sakalını iyice bırakınca iyice yaşlı gözüküyor. Ne zaman size nasıl bir kazık atacak hiç belli olmaz. Konuşursun ‘abicim, abicim’ der bir de bakarsınız laf çakar. E çaksın bakalım. Biz de böyle ara sıra radyodan, televizyondan, özellikle twitter’dan kendisini öpüyoruz. Ahmet, televizyonda başarılı olamadı. Kanal 7’de haber sunarken bir camianın temsilcisi niteliğindeydi. İdealist bir genç olarak görülüyordu. İnsanlar çok seviyordu. Orada da çok ciddi ilgi görüyordu. Ahmet’in ikilemi var. Bir geçmişteki gerçek dünyası, bir de şimdiki sanal dünyası var. Sanal dünyasında habercilik yapıyor. Ne yaparsa yapsın kitle kendisini benimsemiyor. Eğer dönersen, bu iş olmuyor. Birinci tavsiyem haber sunumunu bırakması. Programı var, tam bir ‘Taraflı Bölge’ bunu bir defa söyleyeyim. Hiç bizim camiadan birini çıkartmaz. Beni çıkartmaz benden çekinir ne zaman ne söyleyeceğimi kestiremediği için çekinir.”

– “BENİM ADAY OLMAM DEMEK ONLARIN BAŞLARINA DERT DEMEK”
Sunucunun, ‘Ankara’da devam etmek istiyor musunuz?’ sorusu üzerine Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aday olur muyuz olmaz mıyız bunu Cenebu Rabbil alemin bilir. Partimizde de Genel Başkanımız bilir, yapar yapmaz onun takdiridir. Bunu zaman gösterecek. Başladığım bazı projeler var. Bu iki yıl içinde bunu bitirmem mümkün değil. Bir dönem daha onun için isterim Allah ömür verir mi izin verir mi? Genel Başkanım uygun görür mü bunu bilmiyorum. Cenabı Allah hayırlısıysa nasip etsin, hayırlı değilse nasip etmesin. Devam etmenin takdiri bana ait bir konu değil. Arzu etmek bana ait. Takdir Cumhurbaşkanımızın. Her şeyin başında da Cenabı Rabbil Alamin. Allah dileyince her şey olur. Dilemediğinde ağzınla kuş tutsan olmaz. O yüzden Allahın dilemesi asıl. Tabi bunların hepsi geldi geçti. Ondan sonrada halkımızın değerlendirmesi önemli.”

-“ANKARAGÜCÜ ŞAMPİYON OLDUYSA BUNUN TEK NEDENİ BENİM
VE ARKADAŞLARIMIN DESTEĞİDİR”
Ankaragücü ile ilgili soru üzerine Başkan Gökçek, geçmiş yıllarda yaşananları anlatarak, Ankaragücü için eski para ile 58 trilyon lira yardım yaptıklarını hatırlattı. Gökçek, “Ankaragücü’nde taraftar grubu içerisinde sol bir grup var. CHP ile iç içe siyasi partiye kemiksel olarak bağlı CHP milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri işbirliği yaparak bana karşı bir kampanya yürütüyorlar” dedi.
Başkan Gökçek, Ankaragücü’nün şampiyonluğunu da değerlendirerek, şunları söyledi:
“Eğer bu sene İkinci Lig’de şampiyon olduysa bunun tek nedeni benim ve arkadaşlarımın desteğidir. Kimse unutmasın ve inkar etmesin. Ankaragücü bizim için bir aşk hala da devam ediyor. Ben şartımı da söyledim ‘teslim edin bana karışmayın’ diye. Şimdiki Başkan Mehmet Yiğiner benim arkadaşım, bunu gönülden yapıyor. Ama bunun kurumsal hale gelmesi gerekiyor. Kurumsal hale gelmezse birileri önce tutar ondan sonra bırakır. Yeniden yüz üstü gider. Bunun kurumsal hale gelmesi devamlı geliri olan bir kulüp haline gelmesi şart, ben bunu söyledim. Şu anda kulübün sezona çıkması mümkün değil. Açık söylüyorum. Mevcut olan yönetim son derece gayretli iyi arkadaşlar ama maddi güçlerinin buna yetmesi mümkün değil.”