ŞİMDİ DE” KUDÜS ”KAVGASI

İsrail’ in müslümanların kutsal kenti Kudüs ü başkent yapmak istemesi Türkiye ile İsrail arasında yeni bir tartışmanın alevlenmesine yol açtı.
ABD Başkanı Trump’ ın Kudüs olayına sıcak bakması ve bu kararı desteklemesi ise bardağı taşıran son damla oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddialarıyla ilgili ise ”Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir” ifadelerini kullandı.
Trump’la telefonda görüşen Suudi Arabistan Kralı Selman ise , ABD’nin girişiminin, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği tırmandıracağı yönünde uyarı yaptı.
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişiminin, barış müzakerelerine zarar vereceği ve bölgede gerginliği tırmandıracağı uyarısında bulundu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’da yer alan habere göre, iki lider yaptıkları görüşmede, Riyad ile Washington arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri ele aldı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ürdün Kralı Abdullah ile telefon görüşmesi yaparak, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planını dile getirdiği duyurulmuştu.