”PYD niçin Terör örgütü listesine alınmadı ?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ; İran ve Rusya liderleriyle yaplılan üçlü zirve sonrası yayınlanan bildiriye PYD nin terör örgütü olarak alınmamasını eleştirdi.
Kılıçdaroğlu, OHAL in kaldırılmamasına da değinerek ”OHAL milli iradeye kayyum atamaktır”dedi.CHP Lideri açıklanan son ekonomik paketi de eleştirerek şimdiye kadar 26 Ekonomi Pakaeti açıklandı hiçbirinden istenilen sonuç alınamadı dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:
”Bir milletvekilimiz her seferinde aramızda yok tam 301 gündür; Enis Berberoğlu. 301 gündür içeride esir. Hiçbir suçu yok konu bir gazete haberi. Hakim arkadaşlara soruyorum ne yapıyorsunuz siz? CHP Grubu’ndan Anayasa Mahkemesi üyelerine açık çağrı yapıyorum; sizden bir an önce nasıl olursa olsun bir karar bekliyoruz. Adaletsizliği yaratıyorsunuz, adaletsizliği büyütüyorsunuz. Adalet aramamıza engel oluyorsunuz. Suçludur deyin ben de adaleti başka bir yerde arayayım. AYM’nin başkan ve üyelerine istirham ediyorum 301 gündür bekliyoruz. Niye içeride? Hangi gerekçe ile içeride? Milletvekilleri hapse atılmaz.
Polis teşkilatını A’dan Z’ye FETÖ’ye teslim eden kim? Bir numaralı sarayda oturan zat, siyasi ayağı odur. 200 yıllık bir kurum bir terör örgütü tarafından teslim alınabiliyor. Polis hükümetin mi devletin mi polisi? Polis hükümetin değil devletin polisidir.
ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ
Bir yıl petrol kullanmazsanız ölmezsiniz ama bir yıl şeker kullanmazsanız hayatını kaybedersiniz. Şeker üret Ortadoğu’ya sat. İlla kapatacağım. 15 yılda bir tane şeker fabrikası açmamış. Şekere ihanet etmek onun için bir görev. Sana hiçbir şeker fabrikasını sattırmayacağız diyoruz. Vasıfsız işgünü için istihdam sağlıyor. Posası hayvan yemi olarak kullanılıyor. Yemin yüzde 50’si ithalat. 10 milyona yakın insanımız şeker pancarından geçiniyor. Şeker pancarı ormandan 3 kat daha fazla oksijen üretiyor.0 milyonu Türkiye beslemesin diyorlar, kendi kendine yeten 7 ükeden biri olan Türkiye kendi kendine yeter olmaktan çıktı.”