Akşener 100 bin imza istedi,vatandaş yetmez 200 bin olsun diyor

Erken seçime sayılı günler kala, bağımsız cumhurbaşkanı adayları için imza verme işlemi başladı.
Özellikle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e imza verebilmek için halk kuyruğa girdi.
Akşener için toplanan imza sayısı ilk gün 120 bini geçti.Bahçeli nin tehditvari konuşmasından sonra vatandaş ”100 bin yetmez en az 200 bin olsun” derken ,İYİ Parti yöneticileride çıtayı yükseltti.Hedef şimdi 1 Milyon imza….

Şimdiye dek bağımsız olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz adaylığını ilan etti.

Türkiye’nin birçok yerinde seçmenler, bugün ilçe seçim kurullarına giderek saat 08.00’den itibaren desteklediği siyasetçilerin aday olmaları için imza vermeye başladı. İmzalar, hafta sonları dahil son gün 9 Mayıs olmak üzere, saat 08.00-20.00 arasında verilebilecek.

Kurul yetkilileri, imza alındıktan sonra seçmene dilekçe örneğinin verildiğini kaydetti. İmzalar sisteme yüklenecek, adaylar buradan imza sayısını görebilecek.

İstanbul’da en hareketli yerlerden biri de Beyoğlu ilçe seçim kuruluydu. Burada İYİ Parti ve Saadet stant kurdu. İmzaya giden vatandaşlar, 100 bin imzayı toplayacaklarından emin olduklarını söyledi.

İYİ Parti iddialı

İYİ Parti, İzmir’de imza çalışması yapıyor.
İYİ Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı Basın Sorumlusu Alkan Okuyucu, Kayseri’de 5 bin üyeleri olduğunu belirterek, yalnızca 30 dakikada 2 bin 730 imza topladıklarını dile getirdi.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, öğlen olmadan Türkiye genelinden 20 bin imza topladıklarını aktardı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise saat 16.30 itibariyle 110 bin 200 imza topladıklarını, hedeflerinin 1 milyon olduğunu bildirdi.