Soylu: Ankara ve İstanbul’a KAYYUM YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yöneltilen “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusunu yanıtladı. Soylu, tartışmalara ilişkin olarak, “Bir belediye, Türkiye’yi yönetmez ya da büyük büyük laflar ederek ortalarda dolaşmaz. Yapılanlar bir belediye başkanının görevinin üstündedir ama bunu ben değil, o ilin seçmeni değerlendirir. İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir.” sözlerini kullandı.
İstanbul ve Ankara’ya kayyum (kayyım) atanıp atanmayacağına ilişkin tartışmalar ve HDP’li belediyelere neden kayyum atandığına ilişkin sorular yanıt buldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul’a kayyum atanacak mı?” sorusunu yanıtladı.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Soylu, kayyum konusuna ilişkin olarak, “İstanbul, bir karar verdi. Bir belediye başkanı seçildi. Bu hem demokratik hem hukuki bir karardır. Bir belediye, Türkiye’yi yönetmez ya da büyük büyük laflar ederek ortalarda dolaşmaz. Yapılanlar bir belediye başkanının görevinin üstündedir ama bunu ben değil, o ilin seçmeni değerlendirir. İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değildir.” diye konuştu.

Bazı belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu işin doğrusu, geçici görevlendirilen belediye başkanları. Kayyum başkan değil, burada geçici olarak vekil atanması söz konusu. Yasalarda bu kanun net bir şekilde belirtilmiştir.” diye konuştu.