Çiftçilerin,Nisan,Mayıs,Haziran kira ödemeleri, 6 ay ertelendi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya
konulan erteleme kararından, binlerce çiftçi yararlanıyor…

10 yıla kadar doğrudan kiralama hakkından istifade edebiliyor..

Çiftçilerin,Nisan,Mayıs,Haziran
kira ödemeleri, 6 ay ertelendi…

Tarımsal üretim yapan çiftçi ve üreticiler artık, Hazine ile kira sözleşmesi yaparak,
ÇKS’ye kayıt olabiliyor.Desteklerden,düşük faizli kredilerden, tarım sigortalarından
yararlanabiliyor.TMO’ya ürün teslim edebiliyor, doğal afetlerden zarar görmeleri
halinde, düşük faizli kredilere yönelik borç ertelemelerinden de faydalanabiliyor…

Haber:Halim UTLU

Tarımsal üretim yapan çiftçi ve üreticiler artık, Hazine ile kira sözleşmesi yaparak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olabiliyor. Tarım desteklerinden, düşük faizli kredilerden, tarım sigortalarından yararlanabiliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne(TMO) ürün teslim edebiliyor, doğal afetlerden zarar görmeleri halinde, düşük faizli kredilere yönelik borç ertelemelerinden de faydalanabiliyor.
Kira sözleşmesi yapmak şartıyla, bu araziler için ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden, 10 yıla kadar doğrudan kiralama hakkından istifade edebiliyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, 10 yılın sonunda, isterlerse kira sürelerini uzatabiliyor veya doğrudan araziyi satın alabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karar aldı

Hazineye ait tarım arazisini kiralayan çiftçilerin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesinden çok memnun olduklarını belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan erteleme kararından, binlerce çiftçinin yararlanacağını,başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere, kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
TZOB Başkanı Bayraktar, dün paylaştığı bilgilendirmede, çiftçilerin ecrimisil sorununun, 2018’de çözüldüğünü hatırlattı ve “Hazine arazilerinde ecrimisil ödeyerek tarımsal üretim gerçekleştiren çiftçilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kaydolamadıkları için, devletin sağladığı hiçbir destekten yararlanamıyordu. Ecrimisil ödeyerek, tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin yaşadığı sorunları, dönemin Başbakanına iletip çözmüştük.”dedi.

10 yıla kadar doğrudan kiralama hakkından istifade edebiliyor

Hazineye ait tarım arazisini kiralayan çiftçilerin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı kira ödemeleri, 6 ay süreyle ertelendi. Tarımsal üretim yapan çiftçi ve üreticiler artık, Hazine ile kira sözleşmesi yaparak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olabiliyor. Tarım desteklerinden, düşük faizli kredilerden, tarım sigortalarından yararlanabiliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne(TMO) ürün teslim edebiliyor, doğal afetlerden zarar görmeleri halinde, düşük faizli kredilere yönelik borç ertelemelerinden de faydalanabiliyor.
Kira sözleşmesi yapmak şartıyla, bu araziler için ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden, 10 yıla kadar doğrudan kiralama hakkından istifade edebiliyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, 10 yılın sonunda, isterlerse kira sürelerini uzatabiliyor veya doğrudan araziyi satın alabiliyor.