”SAVUNMA SUSMAYACAK”

AKP’nin hazırladığı ve bazı illerde birden fazla baronun kurulmasına olanak verecek olan çoklu baro düzenlemesi Meclis’e sunuldu. Teklife karşı seslerini duyurmak üzere Ankara’ya yürüyen ve Başkente girişi zor kullanılarak engellenen barolar, bu kez de adliyelerde önlerinde “Savunma Mitingi” düzenlediler.
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ,mitingde yaptığı konuşmada yapmayın dedik şimdi de yapmayın diyoruz,Biz Avukatız biat etmeyiz,gerekirse bedenimizle öderiz, yargının ele geçirilme FETÖ projesidir bu temeli 2009 da atılan bir projedir çoklu baro projesidir bu dedi.
Durakoğlu konuşmasında daha sonra şunları söyledi:
-Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız.

Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz.

Burdan Ankara’ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz.

2010 Referandumu’nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ’ye teslim ediyorsunuz dedik. “FETÖ diyemezsiniz, Hocaefendi” dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!

Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir.

Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Avukatlara ihtiyacı var. Şiddet kullanmadan, provokasyonlara pabuç bırakmadan en iyi sergileyen avukatlara ihtiyacı var.

TBMM’nin iradesine daima saygı göstereceğiz ama yasa yapma gücünü silah olarak kullanmaya kalkışanlara onun bir bumerang gibi geri döneceğini anlatacağız. Bunları hatırlatacağız onlara. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu teklifin evrensel hukuk formlarına, anayasaya aykırı olduğunu kanıtlayacağız, çünkü bir avukatız.