Dubai’nin
zirvesindeki
Türkler…
Necdet Buluz
Dubai’deki en lüks otellerini Türkler yönetiyor. Otel yöneticiliği deneyim isteyen bir sektör. Kolay bir iş değil. Misafirler ayrı, personel ayrı ve otelin yiyecek-içecek sorunları ayrı bir yetenek istiyor. Kadroyu iyi kuracaksınız. Yönetimde bir delik olmayacak. Zirveyi görmek öyle kolay olmayacak. Bugün Dubai’nin zirvesine yerleşen Türkler işlerini eksiksiz yapıyor. Başarılı da oluyorlar.
Türk yöneticiler Dubai’de lüks otellerin zirvelerini ele geçirmiş durumda. Dubai’de bulunan birçok lüks otelin yönetim kademelerinde hep Türk yöneticiler tercih ediliyor, en çok tercih edilen lüks otelleri Türkler yönetiyor. Haber Hürriyeti’nde yer alan habere göre, son olarak Park Hyatt Dubai, yeni genel müdürlerinin Ersey Demiröz olduğunu açıkladı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin lüks tatil destinasyonunda bulunan Fairmont The Palm, Rixos Premium Dubai JBR, Rotana Hotels Dubai, Shangri-La Hotel Dubai gibi otellerin zirvesinde hep Türk yöneticiler yer alıyor
Dubai’nin lüks otellerinin zirvesindeki bir diğer isim Uğur Talayhan. Kasım 2025 itibarıyle Dubai’nin Fairmont The Palm otelinin Genel Müdürü olarak atandı. Accor, IHG, Hilton ve Marriott gibi büyük zincirlerde yöneticilik yaptı. 30 yılı aşkın uluslararası otelcilik deneyimi bulunuyor.
Bir diğer isim Turgay Erdoğan. Rixos Premium Dubai JBR otelinde Genel Müdür olarak görev yapıyor. Erdoğan, uzun yıllar Hilton ve Rixos zincirlerinde üst düzey pozisyonlarda kariyer yapmış bir otel yöneticisi.
Fairmont The Palm, Rixos Premium Dubai JBR, Rotana Hotels Dubai, Shangri-La Hotel Dubai gibi sektörün en büyükleri hep Türk yöneticileri tercih etmiş durumda. Krizlere alışkın Türk yöneticiler özellikle Avrupa standartlarını bilip Doğu’nun taleplerine aşina olmaları sebebiyle de tercih ediliyor.
Ersey Demiröz sektörde 25 yıllık deneyime sahip. Four Seasons zincirinde uzun süreli bir tecrübesi olan Demiröz, son olarak Bodrum’daki Mandarin Oriental Exceptional Homes’da Genel Müdür olarak görev yapıyordu. Açıklamada Demiröz’ün neden tercih edildiği ise şu sözlerle ortaya koydu:
“Stratejik bakış açısı ve misafir odaklı liderlik tarzıyla tanınan Demiröz, beş yıldızlı resort otelin operasyonlarını yönetirken, tesisin yeni yaşam tarzı (lifestyle) deneyimleri geliştirme sürecine de liderlik edecek.”
Demiröz, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun.
Timur Ilgaz bir başka Türk otel yöneticisi ve Rotana Hotels grubunda Dubai ve Kuzey Emirlikleri Bölge Genel Müdürü olarak görev alıyor. Ilgaz Rotana’nın Dubai’deki birçok otel operasyonunu yönetiyor.
Dubai Shangri-La’nın başında da bir Türk yönetici, Hakan Ozel var. 20 yıldır aynı grupta çeşitli görevler alan Özel, halen Shangri-La’nın Bölge Müdürü olarak tüm Ortadoğu, Avrupa ve Amerika operasyonlarını yönetiyor.
Dubai’de lüks otellerin Türk yöneticileri tercih etmesinin en önemli sebebi, Türkiye turizm sektöründe kazanılan büyük operasyonları yönetme tecrübesi. Bu otelcilik profesyonellerinin kazandığı kriz tecrübesinin çok etkili olduğu belirtiliyor.
Zorluklara dayanıklı ve çözüm odaklı olarak nam salan Türk yöneticilerin ayrıca Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi görmesi de çok kritik. Türk yöneticilerin Avrupa standartlarını çok iyi bilip Doğu’nun talep ve beklentilerini anlaması tercih edilmelerinde etkili oluyor.







