Türkiye “bahar provası” yaptığı 3 günlük sürecin sonuna geldi. Dün Ege Bölgesi’nde hızı saatte 75 kilometreye kadar çıkan kuvvetli fırtınanın ardından beklenen sağanak yağışlar bugün batı kıyılarından iç kesimlere doğru yol yaptı.
Meteoroloji yarın Ankara‘nın kuzeybatı ilçelerinde etkili olabilecek sağanağı duyurdu. Meteorolojinin açıklamasını alıntılayan Ankara Valiliği vatandaşları hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.
Ankara Valiliği, yarın Ankara’nın kuzeybatı ilçelerinde etkili olabilecek sağanağa karşı vatandaşları uyarıp, tedbirli olunmasını istedi.
Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre; yarın (pazar) Ankara’nın kuzeybatı (Beypazarı, Nallıhan) ilçelerinde görülecek sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklenmektedir.”
“Zamanla soğumaya bağlı olarak iç ve yüksek kesimlerde (bin metre üzeri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”






