12.Kreş ÜMİTKÖY’ de açılacak

ÇANKAYA’NIN 12. KREŞİ HIZLA TAMAMLANIYOR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ümitköy’de yapımı devam eden 12. kreşin çalışmalarını inceledi. Taşdelen, yeni kreşin önümüzdeki Mart ayında hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Geçtiğimiz yaz sonu temeli atılan ve kısa sürede dış cephesi tamamen bitirilen, 12. Kreşin çalışmalarını inceleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni hizmet binasının ilkbaharla birlikte hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Çocukların aydınlık bir geleceğe yürümeleri için çaba gösterdiklerini belirten Taşdelen, kaliteli ve düşük ücretli olarak verdikleri kreş hizmeti sayısını daha da artıracaklarının altını çizdi.
Belediye olarak kadınların çalışma hayatına katılabilmesini, çocukların çağdaş ve modern bir eğitim alabilmesini çok önemsediklerini ifade eden Taşdelen, yeni kreşle birlikte önümüzdeki yıl 1640 çocuğun Çankaya Belediyesi’nin çatısı altında eğitim görebileceğini söyledi.

KAPASİTE 2000’E ÇIKACAK
Artan talep karşısında yeni kreşlerin yapımına da başlayacaklarını kaydeden Alper Taşdelen, “Kadınlar hem sosyal hem de ekonomik hayata katılabilmek için en çok da çocuklarını emanet edebilecekleri güvenli bir çatı ararlar. Biz, belediyemizin sosyal hizmetlerini planlarken toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerimizi göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Kreşlerimizin varlığı ve çoğaltma amacı da bu çalışmalarımızın bir parçası. O nedenle bu dönem boyunca kapasitemizi 2000 çocuğa hizmet verebilecek şekilde artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Taşdelen kapasite arttıkça daha çok kadının çalışma yaşamına katılabileceğini ve böylece hem kendi geleceğine hem de ev ekonomisine katkıda bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

“ATLIKARINCA” GELİYOR
Ümitköy’de yapımı tamamlandıktan sonra 100 çocuğa hizmet verecek olan yeni gündüz bakımevi içinde 6 sınıf yer alacak. Ferah ve aydınlık bir konuma sahip olan yeni yapı, bahçesinin büyük olması ile de dikkat çekiyor. Güneşli havalarda çocukların oyun ve sportif faaliyetlerini rahatlıkla yapabilecekleri geniş alanda oyun grupları da yer alacak. 3-6 yaş arası çocukların okul öncesi eğitim alacağı gündüz bakımevinde müzik, seramik, resim ve beden eğitimi derslerinin yanı sıra kültürel etkinlikler de yapılacak. Yeni gündüz bakımevinin adı “Atlıkarınca” olacak.