ACISIYLA TATLISIYLA BARINAĞIN 365 GÜNÜ

ACISIYLA TATLISIYLA BARINAĞIN 365 GÜNÜ

Çankaya Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla Türkiye rekoru kırdı. Belediye 2015 yılı içerisinde 22 bin 819 sokak hayvanına tedavi hizmeti uyguladı. Bin 251 hayvana ise sıcak bir yuva buldu. Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakan barınakta geçen yılın en üzücü olayı ise yıllarını barınakta geçiren Paşa’nın ölümü oldu.

Başkent Ankara’nın önemli bir sorunu olan sokak hayvanları konusunda en duyarlı çalışmayı sergileyen Çankaya Belediyesi, hizmetleriyle Türkiye rekoru kırdı. Belediye, 2015 yılı içerisinde kısırlaştırmadan tedavi hizmetine, aşılamadan sahiplendirmeye tüm rakamları ikiye katladı.

Çankaya Belediyesi 2015 yılında 22 bin 819 sokak hayvanına tedavi işlemi uyguladı. TVT denilen (Bulaşıcı Tümör) hastalığına yakalanan sokak hayvanlarından mikrobik hastalıklara birçok alanda tedavi veren Çankaya Belediyesi, Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bin 256 hayvana karma aşı, 552 hayvana bordatella, 3 bin 665 hayvana ise kuduz aşısı yaptı.

1251 SICAK YUVA ŞANSLILARA KAPISINI AÇTI

Sokaklardan toplanıp barınağa getirilerek sağlık taramasından geçen, gerekli görülen tedavi ve aşı işlemleri yapıldıktan sonra kendilerine sıcak bir yuva için barınakta bekleyen hayvanlardan, bu sene bin 251’i mutlu sona ulaştı. Kendilerine sıcak bir yuva bulan Şanslılar, yeni sahipleriyle ömürlerini geçirmek üzere barınaktan ayrıldı.

2755 HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI

Sokak hayvanı popülasyonunu dengede tutmak ve sokakta yaşayan hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam etmeleri için kısırlaştırma çalışmalarına ağırlık veren Çankaya Belediyesi, 2015 yılında 2 bin 755 sokak hayvanına kısırlaştırma işlemi uyguladı.

Çankaya Belediyesi 2015 yılı içerisinde kendi sınırlarındaki bin 200 köpeğe elektronik kimlik kartı da taktı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü’nden alınan mikroçipleri, kısırlaştırılan sağlıklı hayvanlara uygulayan Belediye, çip sistemi sayesinde sokak hayvanları ve bu hayvanlara yapılan aşılama, kısırlaştırma gibi tıbbi işlemleri internet ortamında kayıt altına alma imkanı sağladı.