‘15 RAMAZAN ŞEHRİME ŞENLİK GELDİ’ SEVİNCİ

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN ‘15 RAMAZAN ŞEHRİME ŞENLİK GELDİ’ SEVİNCİ

Yetim Vakfı olarak her yıl Ramazan’ın 15. Günü olarak idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde geleneksel olarak gerçekleştirdiği ’15 Ramazan Sokağıma Şenlik Geldi’ etkinliğinin bu yıl adı değişti.

Bu kez ’15 RAMAZAN ŞEHRİME ŞENLİK GELDİ’ adı verilen  ve çocuklar için psikososyal eğlence dolu etkinlik, depremden etkilenen şehirlerdeki 5 ayrı noktaya taşındı. Böylesine özel bir günde, Hatay Kırıkhan, Antakya Merkez, Kilis ve Gaziantep Nurdağı ile birlikte Suriye’de gerçekleştirecek lunapark etkinlikleriyle yetim ve sosyal yetim kabul edilen çocukların yanında olunacak .

ŞENLİKTE NELER VAR?

Yetim Vakfı’nın 40 kişilik psikososyal ve sosyal hizmet uzmanı ekiple organize ettiği etkinlikte şenlik alanı, farklı aktivitelerin yer aldığı parkurlara bölünecek ve şenliğe katılan çocuklar, şenlik süresince tüm parkurlara katılabilecek. Parkurlar ise yüz boyama, dönen salıncak, sanat etkinlikleri, şişme oyun parkuru, sokak ve grup oyunlarından oluşacak. Şenlik bitiminde katılımcı çocuklara iftar ikram edilecek.

YETİM VAKFI SOKAK ÇOCUKLARI RAPORUNU AÇIKLIYOR

Yetim Vakfı  her yıl Ramazan’ın 15. Günü olarak idrak edilen Dünya Yetimler Günü’nde yaşadığımız çağın insanlık karnesini gözler önüne serecek bir rapor hazırladı. Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz tarafından basına duyurulacak ‘Sokak Çocukları Raporu 2023’ sayesinde dünyanın dört bir yanında yaşanan trajedi rakamlarla gözler önüne serilecek. Raporda yüzyılın kronikleşen en temel insani ödevini yerine getirmenin önündeki engeller ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.