” Bir kere de Kandil’e doğru ‘Yeter artık’ demeyi başarabilin”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Kanal 7’de ve Suudi Arabistan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

“Silopi bütün sokaklarıyla temizlendi, şimdi operasyon sonrası sürece geçiyoruz. Yakın zamanda Cizre’de de operasyonların bitirileceğini düşünüyoruz. Sur’dan çıkarak başka yerlerde ikamet eden 6 bin aileye kira yardımı yapıyoruz. Kimse sahipsiz değil. Devlet teröristle halkı ayırır. Sur’u özellikle takip ediyorum. Ben çünkü Diyarbakır’a aşığım, sokak sokak bilirim.

Önümüzdeki hafta Mardin’e bir gezi planlıyorum. Her hafta sonu bir bölgede olacağım. Teşekkür ziyaretleri yapamadığım için her yerde ziyaretlerimizi arttıracağız. Silopi’de olduğu gibi Cizre sokakları da son santimine kadar temizlenecek. (Cizre’deki) Bahsi geçen yaralılarla ilgili olarak, konu, İçişleri Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığımıza intikal ettiği andan itibaren hem bakanlarımız hem ben bizzat takipçisi olduk. Ambulanslarımızın intikali için her türlü çalışma yürütüldü. Ama burası öyle bir bölge ki, olay mahalline gitmek istendiği anda ateş altında kalınıyor.

Teröre ve teröriste karşı mücadeleyi yaparız ama yaralı kim olursa olsun onu da alır hastaneye yetiştirmek için her türlü tedbiri de alırız. İçişleri Bakanlığımıza gelip bekleyen milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Bir kere de dönüp Kandil’e doğru ‘Yeter artık’ demeyi başarabilin. Bir kere de dönüp, Meclis’te oradan bir başka milletvekilinin görüntülerini vererek şov yapmak yerine, orada ıstırap çeken halkın yanında durun.”