Kırşehir’de 4.9 büyüklüğünde deprem oldu

KIRŞEHİR’de dün akşam merkez üssü Çiçekdağı olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Saat 19.40’ta meydana gelen deprem yerin 3.7 kilometre altında oldu. Sarsıntı, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesine bağlı köylerdeki bazı kerpiç evlerde hasara yol açtı.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde yaşayan Murat Kaya, balkondan atlayarak bacağını kırdı. Deprem Ankara, Aksaray, Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kırıkkale, Konya ve Kayseri’den de hissedildi.

AKTİF FAY YOK

Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı yaşanmadı. AFAD Danışma Kurulu Üyesi Orhan Tatar, depremin araştırılması gereken bir sarsıntı olduğunu söyledi. Tatar, depremin Çiçekdağı ilçesinin kuzey batısında meydana geldiğini ve buralarda deprem üretebilecek tanımlanmış herhangi bir aktif fay bulunmadığını belirtti.

Tatar şöyle konuştu: “Orta Anadolu Bölgesi’nde bağımsız küçük bir fay üzerinde meydana gelen bir deprem. Daha güneyde Kaman ilçesi civarında tanımlanmış bir takım aktif faylar var. Çiçekdağı civarında orta büyüklükte bir depremin olması ilginç ve araştırılmaya değer. Bu bölgede MTA’nın diri fay haritasında tanımlanmış herhangi bir diri fay bulunmamakta.”