AVRUPA’YA GİDECEK GÖNÜLLÜ ARANIYOR

AVRUPA’YA GİDECEK GÖNÜLLÜ ARANIYOR

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akreditesi bulunan ve Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerinde yer alan Çankaya Belediyesi, Avrupa deneyimi kazanmak isteyen gençlere fırsat tanıyor.

18-30 yaş arası gençlerin başvurabileceği Avrupa Gönüllü Hizmeti, bu kez Macaristan’a kapı açıyor.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akreditesi bulunan ve Avrupa Gönüllü Hizmeti projelerinde aktif olarak faaliyet gösteren Çankaya Belediyesi gençlere, Avrupa’da kısa süreli çalışma ve deneyim kazanma imkanı tanıyor. 18-30 yaş arası gençlerin başvurabileceği Avrupa Gönüllü Hizmeti projesinde, Macaristan Dombóvár Belediyesi’nin çevre dostu kreşinde 5 ay boyunca gönüllü hizmet verilecek.

Kabul edilen gençlerin yol ve vize masrafları, orada bulunduğu sürece aylık 90 avro cep harçlığı proje tarafından karşılanacak. Gönüllülerin barınması ise gönüllü hizmetinin alındığı kuruluş tarafından karşılanacak. Yabancı dil öğrenme imkanı bulacak gönüllülerin, Dombóvár’da bulundukları süre içerisinde yerel ulaşım giderleri de karşılanacak.

ÇEVRE DOSTU KREŞTE 5 AYLIK DENEYİM

Macaristan Dombóvár Belediyesi’ne bağlı üç kreşten birisi olan Gyermekvilág kreşinde yapılacak gönüllü hizmeti eğitim, öğretmen, bakıcı ve çocukların dekore ettiği, restore edilen bir tesiste gerçekleşecek. Açık hava faaliyetlerine uygun büyük bir bahçeye sahip olan kreşte çocuklar günü, üzüm hasadı, kreş günü, bahçede birlikte çalışma gibi birçok kolektif çalışma yaparak tamamlıyor.Pedagojik hedefi, çevre eğitimi vermek ve çevreye duyarlı davranış geliştirmek olan kreş, çevre dostu kreş olma ve “yeşil” kreş sıfatı edinme amacı taşıyor.

Proje, 6 ülkeden 17 gönüllüyü 2-6 yaş arası çocuklara yardımcı olmak üzere kreşlerde çalıştırıyor. Gönüllüler, drama pedagojisine destek olmanın yanı sıra kreşlerin bağlantılı olduğu yerel kültür merkezlerinde de çalışabilme imkanına sahip olacak. Gönüllülerin çalışmaları, çocukların farklı kültürlerle tanışmasını sağlayacak projeler geliştirmeyi de amaçlıyor.

BAŞVURU ÇANKAYA BELEDİYESİ’NE

1 Şubat 2016 tarihinde başlayacak ve 5 ay sürecek projeye başvurular, Çankaya Belediyesi’ne yapılacak. Gönüllü hizmeti vermek isteyen 18-30 yaş arası gençler, agh@cankaya.bel.tr adresine mail yoluyla başvurabilir ya da 4589023 numaralı telefondan bilgi alabilirler.