KÖY ÇOCUKLARI “ÇOKSESLİ GÖSTERİ” İLE TANIŞTI

KÖY ÇOCUKLARI “ÇOKSESLİ GÖSTERİ” İLE TANIŞTI

Çankaya Belediyesi köy çocuklarını, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen ve çoksesli korosuyla buluşturdu.
Çocuklar, hem eğlendi hem de birçok müzik aleti ile tanışma imkanı buldu.

Çankaya Belediyesi, köy çocuklarını çoksesli müzikle buluşturdu. Besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen yönetimindeki “Çoksesli Gösteri” ile klasik ve çoksesli müzik ile tanışan çocuklar, keyifli dakikalar geçirdiler.

ORKESTRA ENSTRÜMANLARINI YAKINDAN TANIDILAR
Başta çocuklar olmak üzere 7’den 70’e herkese orkestra müziğini ve çalınan enstrümanları eğlenceli şekilde tanıtan “Çoksesli Gösteri”nin adresi Çağdaş Sanatlar Merkezi oldu. Çankaya’ya bağlı Kömürcü, Evciler, Karahasanlı, Akarlar, Yaylaköy, Çavuşlu köylerinden getirilen yüzlerce çocuk, senfonik müziğin en güzel örneklerinden ünlü çizgi film müziklerine, popüler eserlerden çocuk şarkılarına kadar oldukça geniş bir repertuara sahip gösteriyi izlediler.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner’in de çocukları yalnız bırakmadığı interaktif şov niteliğindeki etkinlikte, çocuklar şovun içine dahil olarak keyifli dakikalar geçirdiler. Gösteride, Dr.Zafer Mutlu opera, Dilara Uğuralp ise popüler şarkılar seslendirdiler.

Yaklaşık birbuçuk saat süren etkinlik, Güner’in Musa Göçmen’e çiçek sunmasıyla alkışlar arasında son buldu. Etkinliğin bitiminde, gönüllerince eğlenerek enerji harcayan çocuklara Çankaya Belediyesi’nce meyve suyu ve kek ikram edildi.