Şırnak ta 3 Polis daha ŞEHİT oldu

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcıyı zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatması sonucu yaralanan 7 polisten 3’ü kaldırıldıkları hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde PKK’lı teröristler, dün akiam saat 23.30 sıralarında yola döşedikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 7 polis yaralandı.

Helikopterle Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alınan polislerden 3’ü şehit oldu. 4 polisin tedavisine devam edilirken, İdil’de PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Bu arada eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı’na da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK’lı teröristler, takviye olarak gelen polis zırhlı araçlarına da roketli saldırılarda bulundu. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle çatışma yaşandı Cizre İlçesi’nden çok sayıda zırhlı araç ve güvenlik görevlisi, takviye olarak İdil’e geldi.