Sokak HAYVANLARINA KURU GIDA DESTEĞİ

Sokak Hayvanlarına Destek Programı, Kış

aylarında kuru gıda desteği ile yoğunlaştı….

Haber:Halim UTLU

Sokakta yaşayan hayvanların, yaşam alanlarında vatandaşları rahatsız etmeden sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için, çeşitli kuruluşlar tarafından her türlü imkanlar seferber edilirken, hayvanların kış şartlarında aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için, gıda ve su desteğine başlandı.

Kuru gıda bırakılıyor

Kış şartlarında yiyecek bulmaları zorlaşan sokak hayvanlarına yiyecek ve sağlık desteği veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’nce “Sokak Hayvanlarına Gıda Desteği Programı” kapsamında, Bağlum’da sokak köpeklerinin yaşadığı 47 nokta, Yakacık’ta ise 8 noktaya kuru gıda bırakılmaya başlandı.

Isınmak için kaputa giren hayvanlara dikkat

Sağlık İşleri Veterinerlik Şube Müdürlüğü yetkilileri,kuru gıdanın besin değeri ve kalori değerinin yüksek olduğunu, gıda desteğinin hayvanseverlerle işbirliği içinde yürütüldüğünü ve bu işbirliğinin artarak devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Sabahları araçların çalıştırılmadan önce, ısınmak için kaputun altına sığınan hayvan olup olmadığını kontrol etmeleri uyarısında da bulunan yetkililer, emin olunduktan sonra araçların çalıştırmalarına dikkat çektiler..