Sultanahmet meydanında patlama ! Çoğu yabancı 10 kişi öldü

İstanbulun göbeği sayılan ve çok sayıda turistinde uğrak yeri olan Sultanahmet Meydanı’nda patlama oldu.Patlamanın gerçekleştiği olay yerinde ilk belirlemekere göre çoğunluğu yabancı 10 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralılın olduğu bildiriliyor.

Alman Çeşmesinin yanında Dikilitaş’ ın bulunduğu Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı sevkedildi. Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren 1988 doğumlu Suriye uyruklu bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu açıklandı.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen canlı bomba saldırısı hakkında açıklama yaptı. “Parçalanan cesedin canlı bomba olduğu tespit edildi. Canlı bomba Suriye kökenli. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 2 ‘si ağır 15 kişi yaralandı. Ölenlerin önemli bir kısmı yabancı uyruklu.”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sonrası, İstanbul’da meydana gelen patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, “Parçalanmış bir cesedin de canlı bombaya ait olduğu tespit edilmiştir. İlgili birimlerin yaptığı çok titiz çalışmalar sonucu, canlı bombanın da 1988 doğumlu Suriye uyruklu birisi olduğu tespit edilmiş ve ilgili bağlantılarının araştırılmasına da başlanmıştır” dedi.