TAŞDELEN: “İNSANIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”

TAŞDELEN: “İNSANIMIZI TOPRAKLA BULUŞTURUYORUZ”
Çankaya Belediyesi’nin Mutlukent Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik alan üzerine kurduğu Mahalle Bostanı, kentin içinde insanların toprakla buluşma noktası haline geldi.
Çankayalıların toprakla buluşmasına ve tarım yapabilmelerine olanak sağlayan Hobi Bahçesi’nin eğitim çalışmalarına Alper Taşdelen de katıldı.
Çayyolu bölgesinde vatandaşların toprakla haşır neşir olma fırsatı sunan Çankaya Belediyesi, bitki ve sebze yetiştirmek isteyenlere teorik eğitim de veriyor. Sebze ve bitki yetiştiriciliğinin tüm detaylarını uzmanlarından öğrenen Çankayalılar, “Gübreleme” konusunun işlendiği derse Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de eşlik etti.
Ders sonunda vatandaşlarla sohbet eden Alper Taşdelen, bölgeyi ziyaret ettiklerinde tarım yapabilecekleri bir alan oluşturulması konusunda talep geldiğini belirterek, “Halkımız isteyince biz de ‘Neden olmasın?’ dedik. Öyle bir yer kuralım ki vatandaşlarımız, hem teorik hem de pratik eğitim alabilsinler istedik. Şimdi büyük bir memnuniyet olduğunu görüyorum; kent ortamından uzaklaşıp burada toprakla stres atıyorsunuz, bu çok güzel bir fırsat. Sizleri burada görmekten mutluluk duydum. Biz buraya okullardan öğrencilerimizi de getirerek toprağı, tarımı tanımalarını sağlamak istiyoruz” dedi.
ANKARA’DA İLK
Ankara’da belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getiren Alper Taşdelen, hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tarımsal üretim yapılabilen Mahalle Bostanı’nda, bir yandan ekolojik bostan kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını bir yandan da yerel tohumların gelecek nesillere taşınmasını da amaçladıklarını vurguladı.
Mahalle Bostanı’nda, mevsimine göre bitki ve sebze üretiminin yapılabiliyor. Kış sebzelerinden turp, marul, dereotu, ıspanak ve pırasa gibi sebzelerin yetiştirildiği bostanda vatandaşlar, tüm üretim aşamalarını uzmanlar eşliğinde sürdürüyorlar.
“ÇÖP SORUNU KALMAYACAK”
Eğitime katılan vatandaşların sorularını da yanıtlayan Alper Taşdelen, bir vatandaşın çöp toplanması konusundaki sorusuna, “Yeni sistem çöp konteynerleri sayesinde Çankaya’da çöp sorunu kalmayacak” diye cevap verdi. Avrupa’da İtalya, İspanya gibi kentlerde bulunan çöp konteynerlerini şimdiye kadar 560 noktaya yerleştirdiklerini belirten Taşdelen, yeni sistem çöp konteynerlerinin akma, kokma yapmadığını ve sessizliğinden dolayı artık günün her saatinde çöp toplanabilmesine olanak sağladığını söyledi.