Yeni yıla 4 Şehit ile girdik

Cizre ve Sur’dan saldırı haberi geldi. Operasyonların sürdüğü ilçelerde 3 polis ile 1 asker şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlara dair yeni bilgiler paylaştı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristler tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç şehit oldu, bir asker ve bir polis yaralandı. Doğum gününde şehit olan polisin 3 yaşında bir erkek çocuğu var. 25 gün önce Erzincan’dan geçici görevle Diyarbakır’a gönderilen Kenan Ardıç memleketi Sivas’ta toprağa verilecek.

YARALANAN POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bombanın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan polis memuru şehit oldu.

Şehit özel harekat polisi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırma hastanesinde tedavi görüyordu, ancak kurtarılamadı.

ŞIRNAK’TAN ACI HABER

Şırnak’ın Cizre ilçesinde teröristler güvenlik güçlerine roketatarla ateş açtı. 43 yaşındaki Özel Harekat polisi Erol Aktürk şehit oldu, 5 polis yaralandı. Yaralı polislerden dördü hava ambulansı ile ankara’ya sevk edildi. Acı haber şehit polis Erol Aktürk’ün asıl görev yeri olan Manisa’daki ailesine ulaştı. 3 çocuk babası özel harekat polisi, 2 ay önce geçici görevle Cizre’ye gitmişti. Erol Aktürk için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Ardından cenaze havayoluyla Manisa’ya gönderildi. Şehit polis, Manisa’daki evinde helallik alındıktan sonra memleketi İzmir’de toprağa verilecek.

CİZRE’DE ASKER ŞEHİT OLDU

Cizre’de benzer bir saldırı daha yapıldı. Roketatarla bu kez askerler hedef alındı. Yaralanan 5 askerden durumu ağır olan Astsubay Abdülkadir Öner şehit oldu. 28 yaşındaki şehit Adıyaman’ın besni ilçesinde toprağa verilecek

Öte yandan Genelkurmay devam operasyonlara dair bilgiler paylaştı. Buna göre Cizre’de toplam 173 terörist öldürüldü. Silopi’de 4 av tüfeği, bir tabanca ve 600 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. İlçede 7 adet el yapımı patlayıcı imha edildi,, 55 barikat kaldırıldı