”AKP Terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti yöneticilerinin terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

GÜZEL HAVA MI KALDI?
“Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü. Gelin hep beraber sigarayı bırakalım temiz havayı teneffüs edelim. Diyeceksiniz ülkede temiz hava mı kaldı, güzel bir atmosfer mi var? Elbirliğiyle yapacağız, bir ağaç nasıl ormana dönüyorsa, beklentilerimizi gerçekleştirmek bizim elimizde.

Çocuklarımız doğduğundan beri vergi ödüyoruz. Bir tek nefes aldığımız havada vergi yok. Saydam devlet kaçaksaray maliyetini vatandaşına açıklayan devlettir. Saydam devlet, vatandaşına hesap veren devlettir. Latin Amerika’ya giderken özel uçakla gider ama sen giderken askeri kargo uçağı senin arabanı taşıyor. O ülkede sana tahsis edilecek araba yoksa oradan araba al, gelirken de ülkeye bağışla.

2002’DE TERÖR VAR MIYDI?
2002’de terörsüz bir Türkiye’yi devraldılar, son 14 yılda terör örgütü palazlandı ve güçlendi. Terör örgütüyle masaya oturan, devletin meşru organını gayri meşru bir terör örgütüyle muhatap kılan kimdi? Bir bakan ‘Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni Öcalan’la hesaplaştırdık’ diyor. Terör örgütü şehirlerde silahları depolarken, valilere talimat verip dokundurtmayan kimdi? Erdoğan ve Davutoğlu… PKK bizi kandırdı diyen kimdi? Örgüt mahkemeler kurdu, bunlarda tık yok, şimdi bedelini bu ülkenin garip şehitleri ödüyor, kanları bunların yakalarındadır.

7 Haziran’dan bu yana 180 günde 270 şehit verdik. Son 6 ayda verdiğimiz şehit sayısı son 19 yılın en yüksek seviyesi, bunun sorumlusu kim? Siz koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl bir terör örgütüne muhatap edersiniz? Ceza hukukunda bunun adı terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaktır. AKP yöneticileri terör örgütüne yardım ve yataklık yapmışlardır.”