Bu Beşiktaş’ı tutabilene aşk olsun

Kartal’ı ne kar, ne sis, ne de rakipler durdurabildi

LİGİN ikinci devresine, iki maçı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelendiği için geç giren Beşiktaş’ın büyük bir avantaj kaybedeceği iddia ediliyordu. Ama Beşiktaş, tüm olumsuzlukları ters yüz edip Fenerbahçe derbisine, maç eksiğine rağmen lider çıkmayı garantiledi. Şenol Güneş ve ekibi ayrıca son 24 yılın en başarılı performansına da imza atmayı başardı.

Siyah beyazlılar ligin ikinci devresinde çok fazla sıkıntıya ve bir maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna oturdu. Beşiktaş, bir yandan doğa engelleriyle boğuşurken diğer yandan da rakiplerini dize getirdi desek yeridi. Kartallar, son olarak ligin ikinci yarısında 4’te 4 yapan ve ‘ikinci devrenin lideri’ olan İbrahim Üzülmez yönetimindeki Gençlerbirliği’ni mağlup etmeyi başardı. İşte Beşiktaş’ın aştığı problemler…

1-) MERSİN MAÇI 5. DAKİKADA TATİL OLDU
SÜPER Lig’in ilk devresini Fenerbahçe’nin 1 puan önünde lider biteren Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu ile oynayacağı 2. devrenin açılış maçını da kazanıp coşkulu bir giriş yapmak istedi fakat mücadale yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada tatil edildi.

2-) TRABZON’DA KARTOPU OYNADILAR
Siyah beyazlılar, ertesi hafta Trabzonspor deplasmanına gitti. Ancak bu maç da yine kar nedeniyle oynanamadı. Geceyi Trabzon’da geçirip kartopu ve tavla oynayarak geçiren Beşiktaşlılar, ertesi gün rötarlı bir yolculuk sonunda İstanbul’a dönebildi.

3-) RHODOLFO SEZONU KAPATTI, ERSAN GİTTİ
Beşiktaş, nihayet Gaziantepspor maçıyla 2. devreye giriş yaptı ancak maçı 4-0 kazanmanın mutluluğunu yaşayamadı çünkü Luiz Rhodolfo sakatlanarak sezonu kapattı. Bu arada Ersan Gülüm de Çin’e satıldığı için beklenmedik bir stoper krizi baş gösterdi.

4-) MARCELO ATILDI, STOPER KRİZİ DERİNLEŞTİ
TORKU Konyaspor ile oynanan kupa maçında Marcelo oyundan atılınca Başakşehir maçında Güneş, stoperde Alexis’in yanında mecburen Necip’i oynattı. Özellikle ikinci golde stoper sıkıntısının bedeli ödendi. Beşiktaş yine de 2-0’dan 2-2’lik skoru yakaladı.

5-) MERSİN MAÇINA 35 DAKİKA SİS RÖTARI
Ertelenen Mersin İdmanyurdu, maçı bu kez de sise takıldı. Maç 35 dakika gecikmeyle ve pus altında oynandı. Marcelo ve Alexis, statü gereği oynayamadığı için, stoperde mecburen Tosic-Necip ikilisi yer aldı. Beşiktaş, maçı 1-0 kazanmayı başardı.

6-) PSİKOLOJİK DEZAVANTAJA RAĞMEN LİDER
Stadı olmayan, üst üste iki maçı ertelenen, psikolojik avantajını şampiyonluktaki rakibine kaptıran, maç temposu sekteye uğrayan ve de stoper krizi yaşayan Beşiktaş, herşeye rağmen 21 maçta 51 puan toplayıp son 24 sezonun da en iyi performansına ulaştı.(İsmail ER- Hürriyet)