ÇANKAYA’YA BAHAR ERKEN GELDİ

ÇANKAYA’YA BAHAR ERKEN GELDİ

Çankaya Belediyesi, parklarını ve yeşil alanlarını kendi ürettiği çiçeklerle bezemeye başladı. Çankaya Belediyesi’nin kadın bahçıvanları, Çansera’da ürettikleri 22 binden fazla çiçeği ilçenin değişik yerlerindeki parklara dikiyor

Çankaya Belediyesi havaların ısınmasıyla vatandaşların uğrak yeri olan parkları baharlık çiçeklerle donatıyor. Çankaya Belediyesi Çansera Kent Bahçesi’nde üretilen çiçeklerin dikildiği parklar, ziyaretçilere bir renk cümbüşü sunuyor.

KADIN BAHÇIVANLAR EKİYOR
Çankaya Belediyesi’nin kadın bahçıvanları aralarında bahar mevsiminin müjdecisi begonya, vapur dumanı, kadife, ateş, petunya, horoz ibiği, bodrum papatyası, ipek, vinka ve sakız sardunya gibi türler olan 22 binden fazla çiçeği parklara ve yeşil alanlara dikmeye başladı.

YAZLIK ÇİÇEK ÜRETİMİNE BAŞLANDI
Çankaya Belediyesi Çansera’da yaz döneminde kullanılacak çiçeklerin üretimine de başlandı. Büyük kısmı parklarda kullanılan ve bir kısmı da vatandaşların talebine sunulan çiçekler, Çansera içerisinde bulunan 2 büyük sera ile 5 tünel tarzı seralarda üretiliyor.
Her yıl üretilen çiçeklerin büyük kısmı parklarda süs bitkisi olarak kullanılırken bir kısmı da vatandaşların talebiyle vatandaşlara veriliyor. Geçtiğimiz yıl kadife, ateş, vapur dumanı, begonya, gazenya, bodrum papatyası, ipek, mine ve yıldız olmak üzere üretilen 400 bin çiçeğin 380 bini parkları süslerken, 20 bini de vatandaşlara dağıtıldı.

BU SENEKİ HEDEF 500 BİN ÇİÇEK
Çankaya sınırları içerisindeki parklarda kullanılmak üzere ve özellikle özel günlerde vatandaşlara sunulmak üzere üretilen çiçek miktarında, geçen seneki rakamın 100 bin fazlasını üretmeyi hedefleyen Çansera çalışanları, 500 bin çiçek için çalışmalarına devam ediyor.
4 Ek