Esad kaybettiğimiz yerleri geri alacağız

Fransız AFP ajansına konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Suriye’nin tümünü geri almaya kararlı olduğunu söyledi. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın müdahale ihtimali olduğunu savunan Esad, bu durumda ordusunun karşı koyacağını ifade etti.

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğunu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceğini ancak bölgesel aktörlerin dahil olması sebebiyle bunun zaman alacağını ve ağır bir bedeli olacağını söyledi. Şam’da Fransız AFP ajansına konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Suriye barış görüşmelerinin de “terörle mücadele sürerken” devam etmesini istedi.

‘İKMALİ KESMEK İÇİN’: Halep’teki operasyonların muhaliflerin Türkiye rotasını kesmeyi hedeflediğini söyleyen Esad, “Ana çatışma Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekle ilgili. Çünkü Türkiye, teröristler için ana tedarik hattı” iddiasında bulundu. Suudi Arabistan ve Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini gözardı etmediğini, ancak bunun gerçekleşmesi halinde ordusunun kesinlikle buna karşı koyacağını kaydetti.

AVRUPA’YI SUÇLADI: Avrupa’nın Suriyelilerin ülkelerini terk etmesinin temel sebebi olduğunu söyleyen Esad, Avrupa’nın “teröristlere koruma sağlamaya son vermesi” gerektiğini ve insanların geri dönmesi için şartlar hazırlaması gerektiğini söyledi.

‘İKTİDARDAN İNDİRECEĞİZ’: Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, hedefin Suriye’de Esad’ı iktidardan indirmek olduğunu söyledi. Almanya’da düzenlenen 52’nci Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Cubeyr, bu hedefe ulaşacaklarını belirtti.