Hami Mandıralı’ da Trabzospor’a ilaç olamadı

Trabzonspor, Akhisar Belediyespor karşısında Ziraat Türkiye Kupası’na elenmekle kalmadı, henüz 2 gün önce transfer ettiği Güray Vural’ı da kaybetti. 51. dakikada girdiği hava topu mücadelesinde dengesiz biçimde yere düşünce sağ omuzu çıkan Güray’ın 3-4 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Teknik direktör Hami Mandıralı, “Kötü futbola mı üzülelim, Güray’a mı?” diye isyan etti.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışına aylar önce havlu atan Trabzonspor için Avrupa kupalarına giden en kestirme yol Ziraat Türkiye Kupası idi. Ne var ki bordo mavililerin hesapları bu kulvarda da tutmadı.

Son 16 turunda Akhisar Belediyespor’u konuk eden Trabzonspor, 10 bin taraftarının desteğine rağmen karşılaşmayı 1-0 kaybetti ve kupaya havlu attı.

Trabzonspor elenmekle kalmadı; henüz 2 gün önce büyük umutlarla transfer ettiği Güray Vural’ı da kaybetti.

Karşılaşmanın 51. dakikasında girdiği hava topu mücadelesi sonrası dengesiz biçimde yere düşen tecrübeli oyuncunun sağ omuzu çıktı.
MANDIRALI YIKILDI
Trabzonspor’un çiçeği burnunda teknik patronu Hami Mandıralı, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede, büyük üzüntü yaşadığını belirterek, “Güray’ın kolunda çıkma var, belki 3-4 hafta olmayacak. Ona mı ayrı üzüleceksin kötü futbola mı…” diye isyan etti.

Mandıralı, karşılaşma ile ilgili yorumunda ise, ilk yarıda hiç kimsenin hoşuna gitmeyen bir futbol sergilediklerini, ikinci devrede ise aradıkları golü bulamadıklarını söyledi. Trabzonspor’da hedeflerin hiçbir zaman bitmeyeceğini kaydeden Mandıralı, şöyle devam etti:

“OYUNCULARIN DERDİ PARA DEĞİL”
“Biz yukarılara doğru çıkmak istiyorsak, oyuncularımız sahada fedakarlık yapmak zorunda. Çünkü bizler teknik ekip olarak onları hazırlıyoruz. En iyi gördüğümüzü sahaya koyup, oynatmaya çalışıyoruz. Onlardan verim istiyoruz ama bugün olmadı. Ligde dördüncülüğe kadar çıkma şansımızın olduğunu düşünüyorum. Kadromuzun bunu başarabileceğini düşünüyoruz. Bundan sonra daha çok çalışmaları lazım. Trabzonspor’da oyuncuların derdinin para olduğunu düşünmüyorum. Trabzonspor, sahada takım olamıyor. Bunun sıkıntıları daha önce de yaşandı.”

“BAŞARILI OLAMADIK AMA TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Takımdan gidenlerle ilgili yorum yaptıklarında, işin boyutunun farklılaştığını aktaran bordo-mavili teknik adam, “Trabzonspor, belli ki bir kaos ve bunalımdan çıkmış. Bizler geldikten sonra dokunuşlarla, temaslarla ve bireysel ilişkilerimizi güçlendirerek takımımızı hareketlendirmeye çalışıyoruz ama demek ki çok başarılı olamadık. Tabii ki bu, teslimiyetçi olacağımız anlamına gelmez. Trabzonspor’da bireysel olarak oyuncuların hepsi yetenekli ama takım olma olgusu adına sıkıntılar var. Bu bizden kaynaklanan bir şey değil” şeklinde konuştu.”KALECİ FATİH TARAFTARLARI TAHRİK ETTİ”
Mandıralı, Akhisar Belediyespor kalecisi Fatih Öztürk’ün maçın son anlarında taraftarlarla girdiği diyaloğun kendisine sorulması üzerine, “Bir kaleci sadece görevini yapmalı. Rakip takım taraftarıyla uğraşmamalı ve kışkırtmamalı. Zaten takım kötü oynuyor, taraftar rahatsız, bir de onları tahrik etmenin anlamı yok” yanıtını verdi.