KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Çankaya Belediyesi’nin 18-49 yaş arasındaki kadınlara yönelik ücretsiz “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” başladı

13 hafta sürecek eğitimde kadınlara üreme sağlığı, güvenli annelik, sağlık hakları ve iletişim gibi alanlarda eğitim verilecek

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlı yerel yönetimlerin sembolü Mor Bayrak’ı kazanan ilk belediye olan Çankaya Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Kadın – erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadınlara özgü ihtiyaçların farkına varılması ve giderilmesi konusunda duyarlı bir hizmet politikası benimseyen Çankaya Belediyesi, bu kapsamda 13 hafta sürecek bir eğitim programı başlattı.

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile işbirliği halinde yürütülen “Kadın Sağlığı Eğitim Programı”nın açılışı dün, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılımıyla yapıldı. Çankaya Belediyesi’nin Mithatpaşa Caddesi No:52’de bulunan Halk Sağlığı Merkezi’nde başlayan eğitimler, 18 – 49 yaş arasındaki kadın personelin kadın sağlığı, üreme sağlığı, güvenli annelik, sağlık hakları ve iletişim hakkında, haftada 1,5 saat olmak ve 13 hafta sürmek kaydıyla özel bir eğitim verilmesini öngörüyor.