SABANCI SUİKASTININ ZANLISI 20 YIL SONRA YAKALANDI

Türkiye’de parmak izi dahi olmayan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman’ın yakalanması için 100 kişilik ekip 20 gün çalıştı. Zanlıların fotoğrafları çekilip eşleştirildi. Teröristler bu yolla yakalanırken çamurlu ayakkabıları da ele veren bir unsur oldu. Bu arada İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman, Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili sorgulanmak ve haklarında işlem yapılmak üzere bu sabah getirildiği İstanbul’da adliyeye sevk edildi. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti. Akkol duruşmada, “3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum” iddiasında bulundu. Sanık İsmail Akkol tutuklandı.

Sabancı suikastı sonrası 20 yıldır kırmızı bültenle aranan terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Türkiye’ye sızacağı istihbaratı üzerine güvenlik güçleri teyakkuza geçti. 100 kişilik özel ekip 20 gün boyunca büyük bir özenle çalıştı. Bodrum’dan Çanakkale’ye kadar olan tüm sahil kesimi mercek altına alındı. Ekipler 24 saat sahilleri ve denizi gelişmiş kameralar ve sahil güvenlik gemileriyle gözetlemeye aldı. Adeta kuş uçurtulmadı.

GECE GÜNDÜZ İZLENDİ

Çalışmalarda ihtimalin kuvvetli olduğu Kuşadası ve Didim civarında her ayrıntı tek tek incelendi. Deniz ve karada görüntüler alındı. Sahiller kare kare fotoğraflandı, denizde özellikle sürat yapan teknelerin içindekilerin tele objektiflerle fotoğrafları çekildi. Yollar, otogarlar, taksileri incelemeye alındı. Teröristlerin fotoğrafları şüpheli kişilerin fotoğrafları çekilerek eşleştirme yapıldı.

Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Aydın Didim’den girdiğinin tespit edilmesi üzerine bu bölgede çalışmalar yoğunlaştırıldı. Önceki gün sabah saatlerinde şüphelenilen çiftin bir taksiye binerek Söke’ye geldiği belirlendi. Eskişehir’e gitmek için otogarda bekleyen ikilinin fotoğrafını çeken polis, ayakkabılarındaki çamurdan da şüphelendi. Fotoğraf eşleşmelerinde kadın ve erkeğin Akkol ve Adıyaman olduğu ihtimali kuvvetlenince çift yakalandı.

İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman emniyette ifade vermezken, ikilinin Söke’den belirledikleri isimler adına sahte kimlik düzenledikleri saptandı. Akkol ve Adıyaman’ın insan kaçakçılarının yardımıyla bot ya da bir tekneyle Didim’e geçtikleri değerlendiriliyor. Çiftin geceyi ormanlık alanda ya da sahilde geçirdiği sanılıyor. Akkol ve Adıyaman’ın gitar kılıfını Yunanistan’dan, ısıtıcıyı ise Söke’den aldığı, yeni kıyafet alarak ıslak ve çamurlu giysilerini değiştirdikleri tespit edildi.

Fadik Adıyaman’ın üzerinden çıkan sahte kimlikte ismi bulunan kadın emniyete götürülerek ifadesi alındı. 4 kişi ise aranıyor.

Akkol ve Adıyaman’ın sorgusu için Ankara’dan özel ekip gönderildi. Akkol’un daha önce poliste hiç parmak izi olmadığı, bu nedenle eşleştirme yapılamadığı belirtildi. Bu yüzden adli olarak gerçek kimliğinin tespiti için DNA testi yapılmasına karar verildi.

İSTANBUL’A GÖNDERİLDİLER

Özdemir Sabancı suikastı sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman’ın ifadesinin alınması ardından İstanbul’a gönderildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın sorgusunun tamamlanmasının ardından İstanbul’a gönderilmesine karar verildi. Akkol ve Adıyaman, bu sabah İzmir’e, buradan da Özdemir Sabancı suikastı ile ilgili sorgulanmak ve haklarında işlem yapılmak üzere İstanbul’a götürüldü.
İSTANBUL’DA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Aydın Söke’de yakalanan Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, saat 09.20’de zırhlı polis aracıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Akkol ile Adıyaman’ın bulunduğu zırhlı araca, 3 sivil polis aracı da eşlik etti. İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ı taşıyan araç cezaevi araçlarının girdiği bölümden içeri alındı.

AKKOL: CEZAEVİNDE İNFAZ EDİLECEĞİM SÖYLENİYOR

Sabancı suikastı davası faili terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. İddianame okunmadan savunma yapmayacağını söyleyen Akkol için duruşma savcısı tutuklanmasını talep etti.

Akkol duruşmada, “3 gündür dolaylı yollardan hapishanelerde infaz edileceğim söyleniyor. Oysa ben neyle suçlandığımı bilmiyorum” iddiasında bulundu.

TUTUKLANDI

Mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi.

İsmail Akkol, Sabancı suikastinden tutuklandı.