…Ve Ümit ÖZDAĞ’ da ”DEVLET ABİ”sini terketti

Bahçeli’nin sağ kolu Ümit Özdağ kongre çağrısı yaparak genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti.
MHP’deki kongre tartışmaları dün yeni bir boyut kazandı. Bahçeli’ye en yakın isimlerden birisi olarak gösterilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partideki görevinden istifa etti ve olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. Özdağ “Genel Başkanımızın Türkiye için istediği demokrasiyi, MHP içerisinde de uygulamasını istiyoruz” dedi.

HALAÇOĞLU VE YENİÇERİ DE YANINDAYDI

Ümit Özdağ’ın genel başkanlık görevinden istifa ettiği ve Bahçeli’ye de kongre çağrısı yaptığı basın toplantısına, MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile MHP eski Milletvekili Özcan Yeniçeri de katılması dikkat çekti.

BAHÇELİ’NİN KARŞISINA RAKİP OLARAK ÇIKMIŞTI

Ümit Özdağ, 2005 yılında MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklamış ancak aynı yıl partisinden ihraç edilmişti. 2010 yılında yeniden MHP üyesi olan Özdağ, 21 Mart 2015 günü yapılan MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda MHP MYK üyesi seçilmiş ve 1 Kasım seçimlerinde Gaziantep’ten aday gösterilerek Meclis’e girmişti. Ümit Özdağ, 14 Kasım 2015 tarihinde yapılan kongrede ise MHP Genel Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti.

3 ADAY VAR

MHP’de şu anra kadar Bahçeli’ye karşı adaylığını açıklayan 3 isim bulunuyor. Bunlar; Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan. Özdağ’ın bu çıkışıyla MHP’deki liderlik yarışı farklı bir boyut kazandı. Telaffuz etmemiş olsa da Ümit Özdağ’ın da kongrede genel başkanlığa aday olabileceği konuşuluyor.

GÜRSEL TEKİN: ÖZDAĞ, BAHÇELİ’NİN ADAYI

Özdağ’ın kongre çağrılı istifa kararına en ilginç yorum CHP millvetvekili Gürsel Tekin’den geldi. Ümit Özdağ’ın Bahçeli yönetimindeki mevcut yapıyla birlikte hareket ettiğini savunan Tekin “Özdağ, Bahçeli’nin bilgisi dahilinde istifa etmiştir. Büyük olasılıkla Özdağ, Sayın Bahçeli’nin adayı olacaktır” dedi.

BİR SÜREDE TASFİYE SÜRECİ VAR

Devlet Bahçeli, parti içi muhalefet kulaklarını tıkamakla ve teşkilatlar için tasfiye operasyonu yapmakla suçlanıyor.