Ankara Saldırısı, Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı Amerikan, İngiliz ve Rus basınında geniş yer buldu. İngiliz Independent gazetesi birinci sayfasını saldırıya ayırdı.

Ankara Saldırı Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı dünya gündemini de etkiledi. Amerikan, Rus ve İngiliz basını saldırıyı birinci haber olarak geçti. İngiliz Independent gazetesi de birinci sayfasını Ankara’daki saldırıya ayırdı. Gazete, “Türkiye’nin başkentinin kalbine yapılan saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Altı ay içinde yapılan üçüncü saldırıda otobüs durağında bekleyen siviller hedef alındı.” ifadelerini kullandı.

BAŞKENT YENİDEN HEDEF ALINDI

Amerikan medyasında, üç hafta önceki terör saldırısının ardından başkentin yeniden hedef alındığı belirtildi. Ankara’da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısı, Amerikan medyasında geniş yer aldı. ABD’nin önemli medya kuruluşlarındaki haberlerde, Türk yetkililerin açıklamalarına uygun ölü ve yaralı sayılarının paylaşıldığı görüldü. Üç hafta önce yine Ankara Kızılay’da meydana gelen saldırının da hatırlatıldığı haberlerde başkentin son bir ayda iki büyük bombalı araç saldırına maruz kaldığı belirtildi.

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ AKTARILDI

Associated Press ve Washington Post gazetesinin internet sitesinde, “Türkiye’nin başkentinde bombalı araçla yapılan saldırıda en az 34 ölü, 125 yaralı” başlığıyla yer alan haberde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın konuyla ilgili açıklamaları paylaşıldı. Bazı görgü tanıklarından aktarılan ifadelerin de yer aldığı haberde, saldırıyı henüz üstlenen bir örgütün olmadığı belirtildi.

MAHKEME YASAĞI DA GÜNDEMLERİNDE

“Bir ay içinde Ankara’daki ikinci bombalı araç saldırında 32 kişi öldü” başlığıyla haberi gören Reuters, olayla ilgili görüntülerin medyada paylaşılmasına getirilen mahkeme yasağına da yer verildi.

ALA’NIN SÖZLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

CNN’de “Ankara’daki bombalı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti; Türkiye ‘terör saldırısını’ kınıyor” başlığıyla geçilen haberde de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun sözleri ve İçişleri Bakanı Ala’nın “Bu saldırıyı gerçekleştirenler amaçlarına ulaşamayacaklar” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE’NİN PYD OPERASYONUNA DİKKAT ÇEKİLDİ

Saldırıyla ilgili haberinde Türk yetkililerin açıklamalarını başlığına taşıyan New York Times gazetesi internet sayfasında 34 kişinin hayatını kaybettiğini yazdı. Şubat ayında ve geçtiğimiz yıl ekim ayında meydana gelen terör saldırılarına da atıf yapılan haberde, Türkiye’nin PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Kuzey Suriye’deki bazı mevzilerini bombaladığı bilgisine de yer verildi.

YİNE SALDIRI VURGUSU

Diğer medya kuruluşlarında yer alan haberlerde de Ankara’nın, 17 Şubat’ta meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısının ardından bir kez daha terör saldırısına maruz kaldığı vurgusu yapıldı.

SON DAKİKA OLARAK DUYURULDU

Rusya Federasyonu basını, Ankara’da bugün yaşanan ve ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını son dakika gelişmesi olarak haberleştirdi. Rus basınında, terör saldırısı ve gelişmeler geniş yankı buldu.

RUS BASININDA DA GENİŞ YER BULDU

Rus basınında Türkiye’deki saldırıya ilişkin yapılan haberlerden şöyle;

“RUS VATANDAŞLARININ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR”

“Ankara’da yaşanan terör saldırısında ölü sayısı 27’ye yükseldi, 75 kişi de yaralandı. Ankara’nın merkezindeki Güven Parkı’nda büyük bir patlama yaşandı. Bir otobüs tamamen yandı. Elde edilen ilk verilere göre, patlamanın sebebi bomba yüklü araç oldu. Başkentin merkezi tamamen ulaşıma kapatıldı. Rusya Ankara Büyükelçiliği olay sırasında yaralananlar arasında Rus vatandaşlarının olup olmadığını araştırıyor” ifadelerini kullandı.

İNTERFAX: ANKARA’DAKİ PATLAMADA 27 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara’nın merkezindeki patlamada 27 kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında 75 kişinin yaralandığı bildirildi. Ankara’da dumanların olay yerinden 2,5 kilometre uzaklıktan görüldüğü belirtildi.