Başkent Ankara’da olağanüstü güvenlik tedbirleri ..

Yaşanan son terör saldırıları sonrasında Başkent polisi tedbirlerini arttırdı. Polis ekipleri 24 saat boyunca, kentte 56 sabit noktada uygulama yapıyor. Şehir içinde “Yunus” ve asayiş ekipleri, ara vermeden çalışmalarına devam ediyor. Son 2 günde 22 bin 852 kişi sorgulandı, 10 bin 945 araç arandı, 183 şüpheli yakalandı.

Bütün şehirlerin giriş ve çıkışlarında 24 saat esasına göre, polis ve jandarma birimlerince koordineli arama-tarama faaliyetleri gerçekleştiren emniyet güçleri, çalışmalarını Ankara’da da sürdürdü. Bu kapsamda, Ankara’nın bütün girişlerinde, merkez ve dış ilçelerinde, polis jandarma ile koordineli olarak uzman bomba ve narkotik köpeklerinin de yardımıyla denetim yapıyor.

Polis ve jandarma ekipleri, denetimlerini istihbarata dayalı olarak, vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlamadan ve hayatın olağan akışı engellenmeden rutin olmayan uygulamalar şeklinde sürdürüyor. Denetimlerde, personelin can güvenliği de ön planda tutuluyor. Bütün arama noktalarının hem “başlangıç kısmının uzak noktasında” hem de “muhtemel uygulama noktasından kaçan şüphelileri yakalamak için uç noktada” ekipler bulunuyor. Denetimler, şüphelilerin bulunması, suç ve suç unsurlarının tespiti, muhtemel bir eylem yapmak için gelen terör örgütü üyelerine mani olmak amacıyla gerçekleştiriliyor.
Uygulamalarda trafik, asayiş ve terör ekipleri, son dönemde rastlanılan “ikiz plaka” konusuyla ilgili de araçların ruhsatları ve şase numaraları üzerinden karşılaştırma yapıyor.

Ekipler özellikle kiralık araçlarla ilgili daha duyarlı hareket ediyor. Ayrıca terör örgütlerin çalıntı lüks araçları kullanması nedeniyle de lüks araçlarda yapılan aramalar da artırılıyor. Emniyet yetkilileri, şehrin güvenliği için sürücülerin de emniyet ve güvenlik güçlerine yardımcı olmasını talep ediyor.

BAŞKENTTE 56 SABİT NOKTADA UYGULAMA
Ankara’da 56 sabit noktada uygulamalar yapılırken, şehir içinde de “Yunus” ve asayiş ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Başkentte son 2 günde yapılan denetimlerde, 10 bin 945 araç aranırken, 22 bin 852 kişi sorgulandı. Bu uygulamalarda çeşitli suçlardan 183 şüpheli yakalandı. Çeşitli suçlara karıştığı gerekçesiyle aranan 14 araç bulundu, 180 kişi ve 370 araç hakkında da işlem yapıldı.

Öte yandan, aramalarda çalıntı araçlar, ruhsatsız silah ve mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.