Beşiktaş, Eskişehirspor’u 3-1 ile geçti

Spor Toto Süper Lig’in şampiyonluğa oynayan takımı Beşiktaş, bir maç fazlasıyla lider olan Fenerbahçe’ nin ensesinden ayrılmıyor .Eskişehirspor’u konuk eden ve mutlak galibiyet parolasıyla maça çıkan Siyah-Beyazlılar, maçtan 3-1 galibiyetle ayrıldı, zirve yarışını sürdürdü. Bir maçı eksik Kartal puanını 54 yaptı ve 56 puanlı lider Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü.

Derbide Fenerbahçe’ye 2-0 yenilen, Avrupa’nın ardından Ziraat Türkiye Kupası’na da veda eden ve tek hedefi lig şampiyonluğu kalan Beşiktaş, zor günler geçiren Eskişehirspor’a acımadı.
Fenerbahçe’nin Akhisar Belediyespor’u 3-0 yendiği haftada galibiyet için sahaya çıkan Siyah-beyazlılar, rakibini Atiba Hutchinson ve Mario Gomez”in (2) golleriyle 3-1 yendi, Fenerbahçe’ye gözdağı vererek zirve yarışını sürdürdü. Bir maçı eksik Kartal, puanını 54 yaparken; 56 puanlı lider Fenerbahçe’yi takibini sürdürdü. Bu sezon zor günler geçiren Eskişehirspor ise 17 puanda ve ligin son sırasında kaldı.
SAKATLANAN QUARESMA KENARDA
51’inci dakikada Beşiktaş’ta ilk yarının en etkili ismi Quaresma, İshak’la mücadelesinde yerde kaldı. Eskişehirsporlu oyuncunun düşerken baldırına bastığı görülen Portekizli, ‘beni kenara alın’ işareti yaptı. Şenol Güneş de Quaresma’nın yerine Kerim Frei oyuna aldı.
GOMEZ BEŞİKTAŞ TARİHİNE GEÇTİ
Mario Gomez şimdiden Beşiktaş tarihine geçti! Alman yıldız, Beşiktaş’ta bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanına, daha önünde 11 maç olmasına rağmen ortak oldu!

Mario Gomez, Beşiktaş tarihindeki yerini erken aldı.
Alman yıldız, Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok lig golü atan yabancı oyuncu rekoruna ortak oldu!
Eskişehirspor ağlarını 2 kez sarsan tecrübeli golcü, ligde 18 gole ulaştı ve Nouma ile Demba Ba’yı yakladı.
Ligin bitimine kadar daha Beşiktaş’ın 11 maçı olduğu için Mario Gomez’in tek başına rekorun sahibi olup geliştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.