Brüksel Havalimanı’nda ve Metro’daki patlama da 37 kişi öldü

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki uluslararası havalimanında yaşanan çifte patlama, bölgede büyük paniğe neden oldu. İntihar saldırısının neden olduğu patlamalarda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi ağır yaralandı. Havalimanındaki saldırının ardından Brüksel’deki Maelbeek metro istasyonunda da bomba patladı. Belçika devlet televizyonu, bu patlamada ise 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin de yaralandığını bildirdi. Kentteki tüm otobüs, tramvay ve metro seferleri durduruldu. Halka “Evlerinizden çıkmayın” uyarısı yapıldı. IŞID’e yakın Mısır merkezli haber ajansı Emek, dünyayı dehşete düşüren saldırıyı IŞİD terör örgütünün düzenlendiğini öne sürdü.

Belçika kriz merkezinden halka yapılan çağrıda, “Neredeyseniz orada kalın, dışarı çıkmayın” denildi.

Saldırıların ardından Avrupa Birliği Komisyonu’ndan yapılan açılamada ise AB personeline evlerinden ya da bulundukları binalardan çıkmamaları için uyarıldı.
Brüksel’deki patlama THY uçağı apronda beklerken meydana geldi.

İstanbul seferini yapan TK 1942 sefer sayılı uçağı Brüksel Havalimanı’ndan kalkamadı. Patlamanın, uçağa yolcu alımından kısa süre sonra meydana geldiği öğrenildi. Brüksel seferini yapan THY’nin TK 1937 sefer sayılı uçağı da Liege Havalimanı’na yönlendirildi. Uçak saat 08.24’de İstanbul’dan kalkmıştı.

Türk Hava Yolları’nın (THY) uçağı, terör saldırısının meydana geldiği Brüksel Havalimanı’ndan kalkış yapamadı. Patlamanın yaşandığı saatlerde yolcu alımını bitiren ve körükten ayrılan, Türk Hava Yollarının Bürüksel- İstanbul seferini yapan A 321 tipi TK 1942 sefer sayılı uçak, Brüksel Havalimanı’ndan kalkamadı. Uçağın ne zaman kalkacağı henüz belli olmazken, Türk Hava Yollarının İstanbul- Bürüksel seferini yapan uçağı da Amsterdam’a yönlendirildi.

Patlamanın ardından havaalanının uçuşlara kapanması üzerine, THY’nin İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre İstanbul- Brüksel seferini yapan TK-1937 sefer sayılı uçak saat 08.27’de Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Yerel saatle 10.27’de Brüksel’deki Zevantem Havalimanı’nda olması gereken THY uçağı havadayken, Zevantem’de meydana gelen patlamalar nedeniyle önce yedek hava meydanı Liege’e , daha sonra da Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi. Bu arada THY’nin İstanbul-Brüksel ’e saat 11.50’de kalkacak olan TK 1943 sefer sayılı uçağı da iptal edildi.