ÇANKAYA SEMT MECLİSLERİ TOPLANDI

ÇANKAYA SEMT MECLİSLERİ TOPLANDI

Bölge halkının ve muhtarların katılımıyla gerçekleşen Kırkkonaklar, Seyranbağları ve Sokullu Semt Meclislerinin Olağan Genel Kurul toplantıları yapıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de vatandaşlarla bir araya geldi.

Alper Taşdelen: “Yeni dönemde klasik belediyecilik anlayışının ötesine geçerek, vatandaşa birebir dokunan projeler üretiyoruz”

Çankaya Kent Konseyi Semt Meclisleri Olağan Genel Kurul Toplantıları gerçekleştirildi. Seyranbağları, Kırkkonaklar ve Sokullu Semt Meclisi toplantılarına, üyelerin ve vatandaşların yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Başkan Vekili Kadir Yıldırım ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri de katıldı. Yeni yönetimlerin de belirlendiği Semt Meclisi toplantılarında kentsel hizmetlere yönelik yapılması gerekenler ve öneriler de masaya yatırıldı.

TAŞDELEN: “HAYAT NEREDEYSE, YURTTAŞ NEREDEYSE BELEDİYE ORADA OLMALI”

Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi, gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri, Baharevleri, engellilere yönelik çalışmalar, Çankaya’nın Filizleri, genel sağlık hizmetleri, ağız ve diş sağlığı hizmetleri, aile danışmanlığı, eğitim çalışmaları ve cenaze hizmetleri gibi çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Taşdelen; vatandaşlara Çankaya Belediyesi’nin 2016 yılında gerçekleştireceği büyük projeler hakkında bilgiler verdi. Birçok hizmetin vatandaşa bire bir dokunan hizmetler olduğunun altını çizen Taşdelen, klasik belediyecilik anlayışının ötesine geçerek, “Hayat neredeyse, yurttaş neredeyse belediye orada olmalı” düşüncesini parola edindiklerini belirtti.

“ÇANKAYA’DA FİZİKİ DURUMU KÖTÜ HİÇBİR OKUL KALMAYACAK”

Yeni anlayışla birlikte geçen yaz Çankaya Belediyesi’nce 70 devlet okulunun tadilatını gerçekleştirdiklerini ifade eden Taşdelen, yıl sonunda Çankaya’da fiziki durumu kötü hiçbir okul bırakmayacaklarını belirtti. Cami ve cemevi tadilatlarının da yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı; “Bunların yanı sıra muhtarlık binalarımızı ve taksi duraklarımızı yeniden yaptık. 2016 sonunda Çankaya’nın asfalt, kaldırım ve çöp sorunu kalmayacak. Çalışmalarımız bu yıl daha da hızlanarak sürecek” dedi. Taşdelen vatandaşların sorularını da cevapladı.

Çankaya Kent Konseyi Başkanı Tevfik Kızgınkaya’nın, kent konseyinin ve semt meclislerinin ne amaçla ve nasıl çalıştığı konusunda detaylı bilgiler vermesinin ardından seçimler yapılarak yeni yönetimler belirlendi.