ÇANKAYA’DAN ÜCRETSİZ AİLE PSİKOTERAPİSİ

ÇANKAYA’DAN ÜCRETSİZ AİLE PSİKOTERAPİSİ

Çankaya Belediyesi, Halk Sağlığı Merkezi Aile Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında çiftlere aile psikoterapisi hizmeti veriyor. Hiçbir ücret talep edilmeden verilen hizmetlerden ihtiyaç duyan ailelere randevu alarak yararlanabiliyor.

Geçen yıl nisan ayında başlayan Aile Danışmanlığı Hizmetinden, 2016 yılı başından itibaren 50’den fazla kişi yararlandı. Evlilik öncesi çiftler için de verilen psikoterapi hizmetine, 34 çift ve 18 bireysel olarak başvuru yapıldı. Hizmetten yararlanmak isteyenler, 0 850 455 02 65 numaralı telefonu arayarak ya da Mithatpaşa Caddesi No:52’de bulunan Halk Sağlığı Merkezi’ne bizzat başvurarak bilgi alabilirler.

Sosyal yardım desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesi, psikolojik desteğe ihtiyacı olan çiftlere ve bireysel olarak başvuran kişilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlıyor. Psikolojik sorunların fiziksel sağlık sorunlarına göre ertelenebildiğini bu sebeple de sorunların daha da büyüyebileceğini belirten Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi’nde görevli Psikolog Perran Söğütlü, sorunların hissedildiği anda çözümlenmesi gerektiğini söyledi. Belediye’nin ücretsiz psikoterapi hizmetinin önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Söğütlü, hem çiftlere hem de bireysel olarak başvurmak isteyenlere sorunları ertelememeleri çağrısında bulundu.

Halk Sağlığı Merkezi Aile Danışmanlığı birimine başvuranların 8 ya da 20 terapi sonunda önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Perran Söğütlü, “Danışanlarımız, terapiler sonunda ücret alınmadığını duyduklarında inanamıyorlar. Çünkü çiftlerle ya da birey olarak başvuranlarla ilk görüşmemizden sonra mevcut sorunun tespiti ve uzun seanslar süren çözüm aşaması dahil hiçbir ücret talep etmiyoruz. Özel kliniklerde bunun ciddi bir bedeli olduğu için haliyle şaşırıyorlar” dedi. Aile danışmanlığı hizmetine başvuran sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Söğütlü, böyle bir hizmetin verildiğinin duyuldukça sayının daha da arttığını söyledi.

TEMEL SORUN SOSYO-KÜLTÜREL ANLAŞMAZLIKLAR

Danışmanlık hizmetinden evlilik hazırlığı yapan çiftlerin de yararlanabildiğini ifade eden Perran Söğütlü, bunun yeni aileye adaptasyon konusunda oldukça destekleyici olduğunu vurguladı. Evliliklerde bir süre sonra sosyo-kültürel anlaşmazlıkların ortaya çıkabileceğini belirten Söğütlü, “Sanıldığı gibi ekonomik anlaşmazlıklar evliliklerde asıl sorun olmuyor. Asıl sorun cinsellik, sosyal ve kültürel anlaşmazlıklardan doğuyor. Bu sorunlar aşıldığı takdirde varsa bile ekonomik anlaşmazlıklar kolay aşılıyor” dedi.

YOKSULLUK ŞİDDETE YOL AÇIYOR

Yoksulluğun özellikle çocuklar ve gençler üzerinde görünmez bir şiddet olduğunu ve bunun giderek görünür bir hal aldığını da sözlerine ekleyen Perran Söğütlü, acilen yoksulluğu giderecek politikalar üretilmesi gerektiğine dikkat çekti. Söğütlü, yoksulluğun neden olduğu şiddetin aile içinden sokaklara taşmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, orta sınıftaki para sıkıntısı ile yoksulluğun karıştırılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kendilerine başvuran gençlerin genellikle üniversiteyi bitiren ancak iş bulamayan gençler olduğunu da sözlerine ekleyen Psikolog Söğütlü, gençlere kaygıları ile baş etmeleri konusunda destek verdiklerini söyledi. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi Aile Danışmanlığı Hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 0 850 4550265 numaralı ücretsiz hattan arayarak ya da Mithatpaşa Caddesi No:52’de bulunan Halk Sağlığı Merkezi’ne bizzat başvurarak bilgi alabilirler.