FADO’NUN MUHTEŞEM SESİ MISIA 25 MART’TA CEMAL REŞİT REY’DE!

PORTEKİZ’İN VE FADO’NUN MUHTEŞEM SESİ MISIA YEPYENİ ALBÜMÜ ‘PARA AMALIA’NIN DÜNYA TURNESİ KAPSAMINDA 25 MART’TA CEMAL REŞİT REY’DE!
27 Kasım 2011’de Fado Unesco Kültürel Miras Listesine katılmadan 20 sene önce kendi adını taşıyan ‘Misia’ albümü ile müzikal yolculuğuna başlayan ve dünyada Portekiz’in en tanınmış ilk fado sanatçılarından olan Misia, yepyeni albümü ‘Para Amalia’nın dünya turnesi kapsamında 25 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Müziğine Portekiz gitarı dışında farklı enstrümanlar da katan, çağdaş edebiyatçıların dizelerini Fado ile harmanlayarak Fado’ya farklı bir boyut kazandıran Misia’yı Le Monde gazetesi ‘Yeni Fado şarkıcılarına yol açan isim’ olarak tanımlıyor.

“Amalia” bu albüm ile ölümsüz ve de her zamankinden daha canlı bizlerle yaşayacak’ diyen Misia, albümde Amalia Rodrigues’in en sevdiği Fado’larının yanında, bu proje için özellikle yazılmış şarkıları da yorumluyor. Alain Oulman, Carlos Gonçalves, Fontes Rocha, David Mourao Ferreira, Amalia, Afonso Lopes Vieira, Pedro Homem de Mello, Amélia Muge, Tiago Torres da Silva, Mário Cláudio gibi birçok şair ve sanatçı ile çalışan Misia’nın 2 CD’den oluşan “Amalia” albümü, Lisbon’da 2014 yılında Amalia Rodriguez’in vefatının 15. yılında kaydedildi. Misia, 2015 yılı Ekim ayında yayınlanan ‘Para Amalia’ albümünün dünya turnesi kapsamında 25 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbul’lu hayranları için söyleyecek.

25 Mart 2016 – SAAT: 20.00 – CEMAL REŞİT REY KONSER SALONU
MISIA Hakkında
Misia, babasından aldığı Portekiz ve annesinden edindiği İspanyol kültürü ile bir sanatçının ihtiyaç duyabileceği tüm özelliklerin bulunduğu bir ortamda yetişti. Yaşamı müzik, şiir ve seyahatlerle şekillendi.

Porto şehrinde geçen çocukluğunun ardından, 20 yaşında İspanya’da yaşamaya başlayan Misia, müzik kulüplerinde şarkıcı ve dansçı olarak çalıştıktan sonra 1991 yılında Lizbon’a geri dönüş yaptı ve kendi Fado repertuvarını oluşturarak müzik çalışmalarına ülkesinde başladı.
Fado’nun siyasal bir argüman olarak kullanıldığı dönemlerde çeşitli politik gruplardan sanatı ile ilgili olarak tepkiler gördüğü halde vizyonunu koruyarak çalışmalarını sürdüren sanatçı, İspanya, Japonya, Fransa ve Almanya’da elde ettiği başarılarla, Amália Rodriguez’den sonra Fado’yu dünya sahnesine taşıyan ikinci isim oldu.

Misia’nın başarısı ilk kaydı ‘Misia’ ile birlikte geldi. Sınırları aşan ikinci albümü ‘Mísia Fado’, Japonya, Güney Kore, İspanya ile birlikte tüm dünyada piyasaya sürüldü. 1995 yılında yayınladığı ‘Tanto menos tanto maís’ albümü ile Académie Charles Cros ödülünü kazanan sanatçı, 1998 yılında yayınladığı ‘Garras dos Sentidos’ albümüyle 250.000 kopya satarak büyük bir başarıya imza attı. Misia, Fado düzenlemelerinde keman, akordeon ve piyanoyu bir arada kullanarak müziğine yeni boyutlar da kattı. 1999 yılında ‘Paixoes Diagonais’ albümü sonrası, 2001 yılında yayınladığı ‘Ritual’ albümünü ‘Casas de Fado (Fado evleri) sanatçılarının anısına ve 50’li yılların tarzıyla kaydetti. 2003 yılında Portekizli gitarist ve yazar Carlos Paredes ile hazırladığı ‘Canto’ albümü, Almanya’da Record Critics Ödülü’nü kazandı. 2005 yılında yayınlanan ‘Drama Box’ Fanny Ardant, Miranda Richardson, Ute Lemper, Carmen Maura ve Maria de Medeiros’un katkılarıyla Tango, Bolero ve Fado’nun muhteşem birleşiminden oluştu. 2009’da ‘Ruas’, 2011’de ‘Senhora da Noite’, 2013’de ‘Delikatessen Cafe Concerto’ albümlerinde Misia kararlı ama yaramaz, sadık ama serbest, duyarlı ama çılgın bir sanatçının dünyasını anlattı.

Müziğe yaklaşımını kendi ülkesi Portekiz kültürü ile sınırlandırmayan sanatçı, konserlerinde Fado stiliyle yarattığı kendine özgü müzik evreninin kapılarını İspanyolca, Fransızca, Katalanca ve hatta Japonca şarkılar ile izleyicilere açtı.

Müzik dışında da birçok projeye dahil olan Misia, Stravinsky’nin ‘The Soldier’s Tale’, Kurt Weill’in ‘The Seven Deadly Sins’, Piazolla ve Ferrer’in ‘Maria de Buenos Aires’ çalışmaları ile büyük başarılara imza atmayı sürdürdü.

Paris’in en önemli ödülü ‘Vermeil’ madalyasının sahibi Misia için Şilili yönetmen Carmen Castillo tarafından ARTE kanalı için 2 film hazırladı.
27 Kasım 2011’de Fado Unesco Kültürel Miras Listesine katılmadan 20 sene önce kendi adını taşıyan ‘Misia’ albümü ile müzikal yolculuğuna başlayan ve dünyada Portekiz’in en tanınmış ilk fado sanatçılarından olan Misia, yepyeni albümü ‘Para Amalia’nın dünya turnesi kapsamında 25 Mart’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Biletler Biletix’de! www.biletix.com Biletix Çağrı Merkezi (0 216 556 98 00)