”Gerçek LİDER” TRABZON’DA ORTAYA ÇIKTI:B E Ş İ K T A Ş

Haftalardır puan cetvelinde maç eksikliğinden dolayı gizli lider olarak anılan Beşiktaş,Trabzon ‘dan geçek lider olarak dönüyor. Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasına dahil erteleme maçında Beşiktaş, deplasmanda Trabzonspor’u 2-0 yenerek, liderliği Fenerbahçe’den devraldı.
Beşiktaş aradığı golü 76’da buldu. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma, uzak direkteki Mario Gomez’e ortasını yaptı. O bölgeye iyi hareketlenen Mario Gomez uzak direk dibinden kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş’ı öne geçirdi. 19. golünü kaydeden Mario Gomez, Beşiktaş forması altında bir sezonda en çok lig golü atan yabancı futbolcu oldu.

Skor 0-0 iken Cenk Tosun’u oyuna sokmaya hazırlanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, golden sonra bu fikrinden vazgeçti. Fakat 78’de Oğuzhan sakatlanınca yerini Tolgay Arslan’a bıraktı.

Beşiktaş, 86’de farkı ikiye çıkardı. Rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Jose Sosa pasını Kerim Frei’a aktardı. Kerim Frei topa dokunarak Olcay Şahan’ın önüne bıraktı. Olcay Şahan ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla kaleci Alvarado’nun solundan topu ağlara göndermeyi başardı.
Beşiktaş bu galibiyetle puanını 60’a yükselterek, Fenerbahçe’nin 1 puan önüne geçti. Trabzonspor ise 30 puanda kaldı.