“Hayvan Sahibi Bilinçlendirme Semineri” düzenledi

HAYVAN SAHİPLERİ ARTIK DAHA BİLİNÇLİ

Evcil hayvan sahibi olan ve olmayı düşünen vatandaşlar, Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda verilen seminere katılarak can dostlarını çok daha iyi tanıma olanağı buldular.

Sokak hayvanlarına yönelik başarılı çalışmalar yapan Çankaya Belediyesi, hayvan sahibi olan ve olmayı düşünenler için “Hayvan Sahibi Bilinçlendirme Semineri” düzenledi.

Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda, Advance Kedi ve Köpek Maması firmasının işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, çok sayıda hayvan severin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş, Veteriner Hekim ve Köpek Eğitim Uzmanı Tarkan Özvardar ile Operatör Doktor Veteriner Hekim Oğuz Kuzucu’nun katıldığı seminerde Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç de konuşmacı olarak yer aldı.

SEVİNÇ, “AMACIMIZ, ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜM ÜRETMEK”

Çankaya Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalarını anlatan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç, özellikle 2015 yılında başlatılan 10 farklı “Şanslı Proje”yi hayvan severlere anlattı. Projelerin, sokakta yaşamak zorunda kalan hayvanların sorunlarını en aza indirmeyi ve topluma hayvan sevgisini aşılamayı hedeflediğini belirten Sevinç; “Amacımız, ortak akıl ve ortak projelerle sorunlara çözüm üretmek” dedi.

İlçe belediyelerinin hepsinin geçici bakım evinin olması gerektiğinin altını çizen Anıl Sevinç, sorunun çözümünün hep birlikte hareket etmekten geçtiğini belirtti. Sevinç, Çankaya Belediyesi’nin Sahipsiz Hayvan Barınağı’nda binlerce sokak hayvanına ev sahipliği yaptığını da ifade ederek, barınaktaki çalışmaları anlattı.

UZMANLAR DETAYLI BİLGİ VERDİ

Belediye Başkan Yardımcısının ardından uzmanlar, evcil hayvan besleyen vatandaşlara, hayvanların fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını içeren bilgiler sundu. Özellikle, davranış ve davranış problemlerine yaklaşım, doğru beslenme ve yetiştirme teknikleri ile genel sağlık problemlerine yaklaşım gibi konuların detaylarıyla işlendiği seminer, hayvan severlerin soru ve önerileri ile devam etti.

Ücretsiz mama dağıtımının da yapıldığı seminerin sonunda çekiliş yapılarak sürpriz hediyeler dağıtıldı.