Kuğulu’da geceler bile aydınlık

KUĞULU’DA GÜN BATMIYOR

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın en güzel parklarının başında gelen Kuğulupark’ın aydınlatma sistemini yeniledi. Yeni sistemle Kuğulupark, artık gecenin karanlığında da ışık saçıyor.

Çankaya Belediyesi Kuğulupark’ın aydınlatma sistemini baştan aşağı değiştirdi. Yıl içinde 16 yeni park yapmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi, bir yandan da mevcut park ve yeşil alanlarında bakım-onarım çalışmalarını sürdürüyor.
Yeşil dokusu, kuğuları ve görsel güzelliğiyle Ankaralıların en çok uğradıkları parklardan olan Kuğulupark, yeni aydınlatma direkleriyle artık geceleri daha keyifli.

GÜVENLİK İÇİN AYDINLATMA ŞART
Kentin aydınlatılmasının özellikle güvenlik açısından çok önemli olduğuna ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Belediyemize bağlı bulunan park ve noktalarda aydınlatmayı en üst seviyeye çıkaracağız. Yetkimiz dahilinde karanlık nokta bırakmayacağız. Yerel Eşitlik Eylem Planımızın da bir parçası olan karanlık noktaların aydınlatılmasında hızlı adımlar atacağız. Belediyemize özellikle sokak aydınlatmalarıyla ilgili şikayetler geliyor. Fakat sokak aydınlatması Belediyemizin yetkisinde değil. Biz yine de, kentin güvenliği için aydınlatma konusunda yapabileceklerimizi yerine getireceğiz” diye konuştu.

HEM AYDINLIK HEM EKONOMİK
Çankaya Belediyesi, parklarındaki yenileme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında Kuğulupark’ın aydınlatma direklerini yeniledi. 6446 sayılı “Elektrik Piyasası Kanunu ve Genel Aydınlatma Yönetmeliği”ne uygun özelliklerde yenilenen aydınlatma direkleri, geceleri parkın eskisinden daha aydınlık olmasını sağladı.
Yapılan değişim elektrik tasarrufunu da beraberinde getirdi. Yeni sistem, 20.00-22.00 saatleri aralığında yüzde 10, 22.00-00.00 saatleri aralığında ise yüzde 30 oranın da olacak şekilde toplamda yüzde 50 oranında elektrik tasarrufu sağlıyor.