İKİNCİ BAHAR ÇANKAYA’DA YAŞANIR

İKİNCİ BAHAR ÇANKAYA’DA YAŞANIR

Çankaya Belediyesi’nin özellikle yaşlı bireylerin hoşça vakit geçirebilmeleri için açtığı Baharevleri, emekli vatandaşların uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Yaşlı bireylerin zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla Çankaya Belediyesi tarafından açılan Baharevleri, ilçe sakinlerinin gözde mekanlarından olmaya başladı.

Ayrancı ve Cebeci semtlerinde bulunan Baharevleri, eğitimden sağlığa, sosyal ve kültürel faaliyetlerden gezilere kadar birçok Çankayalıya hizmet veriyor. İkinci baharını yaşayan vatandaşların ikinci adresi olan Baharevleri hafta sonları hariç sabah 09.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. Baharevlerinde hemşirelik hizmetlerinin yanı sıra eğitim hizmetleri, seminerler, müzik, dans, tiyatro, sinema gösterimi, sportif aktiviteler de yer alıyor.

Yaşlı bireylerin torunları için çocuk oyun alanları da oluşturulan Baharevlerinde, çocuklar gönüllerince oynarken Baharevi’nin konukları tavla, satranç, masa tenisi ile stres atıyorlar.

78 YILLIK ÖMRÜMDE HİÇ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMADIM
Ayrancı Baharevi’nde toplanıp birbirleriyle sohbet eden Baharevi’nin müdavimlerinden birisi de 78 yaşındaki Gönül Uzun. Atatürk’ün öldüğü 10 Kasım 1938’de dünyaya gözlerini açtığını belirten Uzun, ‘Ailem aynı gün hem mutluluğu hem de üzüntüyü aynı anda yaşamışlar. Şu anda 78 yaşındayım ve hayatım boyunca doğum günü kutlamadım. Zaten kutlamak da bize yakışmazdı’ diye konuştu.

ALMANYALI KOMŞULAR BAHAREVİ’NDE BULUŞTULAR
Belli aralıklarla Almanya’da yaşayan ve Ayrancı Baharevi’nde tanışıp iyi birer dost olan Saime Adem ve Türkan Atasoy, Baharevi’ni mesken tutanlardan. Almanya ile bağını koparmayan Saime Adem 6 ay Berlin’de 6 ay Ankara’da yaşadığını belirtirken Baharevi’nde çok güzel dostluklar kazandığını sözlerine ekliyor.