İSTİKLAL ‘deki Canlı Bomba IŞİD militanı !

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki IŞİD militanı Savaş Y. olabileceği belirtildi.

İstanbul’da bugün İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, Adana’da oturan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı. Savaş Y.’nin Adana ve Mersin’deki HDP binalarına 18 Mayıs 2015′de bombalı saldırıları gerçekleştirmekten arandığı belirtildi.
Diyarbakır’dan Adana’ya göç eden bir ailenin oğlu olan merkez Yüreğir İlçesi doğumlu olan Savaş Y.’nın adı HDP Seyhan İlçe Eş Başkanı Hüseyin Beyaz, ESP eski İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş ile partili İbrahim Yakup’un yaralandığı HDP saldırısında gündeme gelmişti. Hem Mersin, hem de Adana’daki HDP’ye bombayı bırakan kişi olduğu üzerinde durulan Savaş Y.’nin olayın ardından Suriye’ye geçtiği iddia edilmiş.

HDP yetkilileri yaptıkları açıklamalarda Savaş Y.’nin, İŞİD ile bağlantılı olduğunu söylemişlerdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimleri öncesi Adana’da 24 Ekim’de yapacağı miting öncesi de Savaş Y.’nın Adana’da görüldüğü iddiası, polisi alarma geçirmişti. Canlı bomba eğitimi alıp, Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığı ileri sürülen ‘Hamza Tombak’ sahte kimlikli Savaş Y.’nın merkez Seyhan İlçesi’nin Küçükdikili Beldesi civarında bir otomobilde görüldüğü uyarısı yapılarak, mitingde görevli ekiplerin duyarlı olması istenmişti. Ancak eşkale uygun şüpheli saptanamadı.

DNA EŞLEŞMESİ

Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde durulan ‘canlı bomba’ olduğu ileri sürülen Savaş Y.’nın Adana’nın merkez Yüreğir İlçesi’nde yaşayan babasından kan örnekleri alınıp, DNA eşleştirmesi yapılmak üzere İstanbul’a gönderildiği bildirildi.

Savaş Y.’nın Adana’da sadece babasının olduğu, diğer kardeşlerinin ise Suriye’de yaşadığı da ileri sürüldü. Adı açıklanmayan babasından alınan örneklerin karşılaştırılması sonucu İstanbul’daki ‘canlı bomba’ eylemini yapan kişinin Savaş Y. olup olmadığı da kesinleştirilecek.

İKİNCİ ÖRNEK GAZİANTEP’TE MEHMET Ö.’NÜN BABASINDAN ALINDI

İstanbul’da, düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep’te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alındı. İstanbul’da meydana gelen intihar saldırısını gerçekleştiren canlı bomba teröristin kimliğini saptamaya yönelik çalışmalar devam ederken, polis patlama sonrası güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntülerden IŞİD’e katıldığı düşünülen ve ‘terör nitelikli kayıp şahıs’ olarak aranan Mehmet Ö. olabileceği ihtimali üzerine çalışma başlattı. İstanbul’dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Ö.’ün, Gaziantep’te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Ö. de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye’de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul’da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk’ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak eşleştirmenin ardından canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin Mehmet Ö. olup olmadığının netlik kazanacağı bildirildi.

DHA